0
Košarka

ODSEČNO ‘NE’: Košarkaši Baskonije ‘odjavili’ FIBA, bez njih tokom kvalifikacija za SP

Objavljeno: 15.11.17 u 13:51

Sledeće nedelje počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u košarci, ali, po svemu sudeći, bez igrača iz Evrolige.

Poslednji koji su saopštili da neće nastupiti za svoje reprezentacije tokom FIBA „prozora“ su igrači Baskonije.

Janis Tima (Letonija), Džejson Grejndžer (Urugvaj), Johanes Fohtman (Nemačka), Vensan Poire (Francuska), Ilmane Diop (Španija), Tornike Šengelija (Gruzija) su se obratili javnosti otvorenim pismom u kom je navedeno zašto će okupljanje nacionalnih selekcija proći bez njih:

Mi, kao igrači koji nastupaju u Evroligi, našli smo se u situaciji u kojoj nije treblao da se nađemo. Moramo da biramo između onih koji nas izdržavaju i onoga od čega živimo i izdržavamo porodicu sa jedne, i naše zemlje sa druge strane. Ovo nije naša odgovornost, ali moramo da donesemo odluku. Razgovarali smo u klubu, i zbog lošijeg početka sezone, novog trenera, doneli smo odluku da ne igramo za nacionalne timove tokom prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, navedeno je u saopštenju.

Podsećamo, FIBA je odlukom da umesto kvalifikacionih turnira reprezentacije plasman na Mundobasket obezbeđuju igrajući po dve utakmice protiv rivala iz grupe u takozvanim „prozorima“ u sred sezone igrače dovela veoma nezgodnu situaciju. 

Podsećamo, za Srbiju neće nastupini Nikola Milutinov, dok je pitanje da li će ostali koji igraju Evroligu, poput Nedovića, Milosavljevića, Micića, Muslija… biti na raspolaganju selektoru Đorđeviću.

NBA liga je ranije odbila bilo kakvu mogućnost da igrači iz te lige zaigraju u kvalifikacijama u sred sezone.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter