0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NA SELEKTOROVO ZADOVOLJSTVO: Odlične partije srpskih košarkaša na partketima širom Evrope

Objavljeno: 12.11.17 u 16:38

Ovog popodneva je u različitim nacionalnim šampionatima nastupilo nekolicina srpskih košarkaša, među kojima i oni sa spiska Aleksandra Đorđevića za predstojeće reprezentativne akcije.

Najzapaženiji učinak, od igrača na koje selektor Srbije računa za predstojeće kvalifikacije, zabeležio je Stevan Jelovac koji je u susretu svog Nižnjeg Novgoroda i Tsmokia zabeležio 22 poena, osam skokova i tri asistencije.

Ovo ipak nije bilo dovoljno za pobedu njegovog tima, pošto su gosti iz Minska slavili na ovom meču sa 91:82.

Na drugoj strani Evrope, preciznije u Španiji, odličnu partiju je zabeležio i Dejan Todorović u meču u kome je njegov Bilbao na domaćem terenu tesno poražen od Valensije.

Eksplozivni krilni košarkaš je u porazu svog tima od 81:77, postiglo 16 poena uz odličan šut van linije 6,75 (5/9) i tako bio najefikasniji u redovima Baskijaca. Uz to Todorović je upisao i po tri skoka i asistencije.

Iako se zvanično oprostio od dresa reprezentacije, ne možemo a da ne pomenemo učinak Vladimira Štimca, MVP-a prošlog kola Evrolige.

Srpski centar je u pobedi Anadolu Efesa nad ekipom Jesilgiresuna od 97:93 odigrao vrlo bitnu ulogu, ubacivši 16 poena uz devet uhvaćenih lopti i tako potvrdio odličnu formu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter