0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

STRUKA UZVRAĆA UDARAC: Nakon Đorđevića, i Sito Alonso pričao o FIBA prozorima

Objavljeno: 08.11.17 u 18:30

Danas je Aleksandar Đorđević opleo po FIBA, koju je optužio da „veštački menja hijerarhiju u košarci“, a nakon njega tim povodom se oglasio i trener Barselone, Sito Alonso.

Barselona u svojim redovima ima čak devet košarkaša koji nastupaju za neku reprezentaciju – Viktor Klaver, Pau Ribas, Pjer Oriola (Španija), Kevin Serafan, Tomas Ertel, Adrijen Moerman (Francuska), Adam Hanga (Mađarska), Peteri Koponen (Finska) i Saša Vezenkov (Bugarska), što je Alonsu stvorilo velike probleme:

– Pokazali su igrači brigu. Iskreno, voleo bih da su mi svi na raspolaganju.

Situacija nije ni najmanje laka, o čemu najbolje svedoče sledeće reči Alonsa:

– Ne bih voleo da sam na njegovom mestu. Želim da budu mirni i da ne utiče na njih, a dodatna težina jeste to što je kalendar već propisan.

Alonso je istakao da je razgovarao sa igračima:

– Postoji briga… Problem je veliki, istakao je Alonso.

Podsećamo, FIBA je odlukom da, umesto dosadašnjih kvalifikacionih turnira, reprezentacije plasman na Svetsko prvenstvo obezbeđuju kroz kvalifikacione „pozore“ tokom kojih će biti igrana dva meča, oslabila veliki broj nacionalnih timova, jer će najbolje reprezentacije Starog kontinenta nastupiti bez igrača iz Evrolige i NBA lige.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter