1
Košarka

FOTO: STARSPORT

POVRATAK U ‘PIONIR’: Evo šta je Obradović rekao o upaljaču koji ga je pogodio u glavu… (FOTO)

Objavljeno: 08.11.17 u 22:52

Trener Lokomotive Kubanj Saša Obradović pohvalio je navijače Partizana i nije pravio veliku dramu oko predmeta koji ga je pogodio krajem prvog poluvremena.

Krajem prvog poluvremena je pogođen u glavu upaljačem, ali je odreagovao maksimalno mirno, ne želeći da pravi problem oko toga. Takav je bio i odgovor na pitanje tokom konferencije za medije.

– Nije me zabolelo – kratko je prokomentarisao Obradović uz osmeh.

– Drago mi je da sam ponovo ovde. Navijači su pokazali koliko su dobri i posle poraza u derbiju nosili svoj tim i digli ga. Imali smo probleme u prvom poluvremenu, ali u smo u drugom pronašli naš ofanzivni ritam. Partizan ima sjajne američke bekove uz Marinkovića koji je odličan i mogu dosta na Jadranu. Semjuels je dao dobar doprinos što nije bio slučaj u nekim prethodnim utakmicama, ovom timu treba dati vremena i krenuće pobede u kontinuitetu. Naša zaslužena pobeda, izuzetno nam je bilo važno da se rastererimo za narednu fazu – rekao je Saša Obradović novinarima u ‘Pioniru’.

Nije mogao puno da kaže o ovogodišnjim ambicijama Lokomotive u Evrokupu.

– Reći da smo favoriti može biti dobronamerno i zlonamerno. Od 10-15 igrača koje sam hteo da potpišem, nisam nijednog. Ipak skupio sam tim i nadam se uspehu. Prva faza je uigravanje i prepoznavanje uloga u timu. Očekuju se izmene, Kulagin nam pomaže i vidi se da će biti pojačanje. Ambicije su uvek velike i ne bežim od pritiska, imao sam ga i kao igrač. Ne razmišljam o tome toliko koliko da poboljšam igru svog tima.

Lokomotiva ove godine ima za cilj da uđe u Evroligu naredne sezone, a dva su puta do toga – preko Evrokupa ili VTB lige.

– Daleko su krajevi oba takmičenja, ali se ne bih bavio time. Razmišljamo kratkoročno jer će biti dosta promena. Ne bih išao previše u budućnost i izjašnjavao se o tome. Ove godine je VTB liga jača od prethodne, uz CSKA i Himki, Uniks, Zenit i mi vrebamo Evroligu iz senke. Ako gledamo sa strane, nema jakih Španac u Evrokupu a i to je možda neka šansa.

FOTO: STARSPORT

Upitan je bio i za eventualni povratak u Srbiju.

– I to je daleko, imam trogodišnji ugovor i lepo mi je u Rusiji, sem tih putovanja i izostanaka od kuće. Nikad ne reci nikad, ne zna se šta sutra dolazi. Ne razmišljam toliko daleko. O našoj košarci se sudi obično preko Partizana i Zvezde. Partizan je nova ekipa i očekujem ih mnogo bolje u drugom delu takmičenja. Pratim ABA ligu, jaka je. Zvezda je nešto slabija od prosle godine, ali pravi fenomenalne rezultate.

Sve aktuelnija je tema oko sukoba između Evrolige i FIBA, kao i takozvanih ‘prozora’, na šta je komentar dao i Saša Obradović.

– Ja imam šest reprezentativaca i mnogo će mi narušiti ritam i atmosferu u ekipi. Dve nedelje bez tima, mislim da je vrlo loša stvar. Igrači najviše ispaštaju, samo takmičenje onda nije pravi nivo i ogledalo onoga što imaš. Meni je to bezveze. Ko će biti od trenera, igrača, da li će neko lažirati povredu…

Najbolji igrač večerašnjeg meča bio je Džoe Regland sa 23 poena, koji je pokrenuo preokret ruskog tima.

– Koliko je dobar u napadu toliko je loš u odbrani. Generalno su bekovi odigrali lošu odbranu danas. On je dobar napadački, ali mora tako u oba pravca. Dolazi iz manjeg tima gde nije imao nikakve zahteve, pa mora sad to drugačije da primi – zaključio je razgovor sa predstavnicima medija srpski stručnjak.

FOTO: STARSPORT

Iz dvorane ‘Aleksandar Nikolić’ – Petar Lazić

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter