1
Evrokup

EVROKUP: Obradovićeva Lokomotiva srušila Partizan na iskustvo, četvrti poraz crno-belih

Objavljeno: 08.11.17 u 21:57

Košarkaši Partizana zabeležili su i drugi poraz u razmaku od dva dana, pošto su na domaćem terenu poraženi od Lokomotive Kuban, rezultatom 93:83 u okviru 5. kola Evrokupa.

Ekipu Miroslava Nikolića je može se reći u ovom meču koštao nedostatak iskustva, pošto su „praznim hodom“ u pojedinim delovima utakmice, dopustili rivalu da se u nekoliko navrata odlepi na osetniju razliku, pa su u samom finišu bili prinuđeni da jure prednost gostiju, za šta ipak nisu imali snage.

Crno-beli su odlično započeli ovu utakmicu, gde su sa po četiri poena Gavrilovića i Vilijams-Gosa poveli sa 10:4, a kada se tome pridodao i Vanja Marinković, otišli su maksimalnih 17:6.

Ipak igrači Lokomotive su se u tim trenucima raspucali, trojkama Reglenda, Kulagina i Antipova smanjili prenost na 23:17, da bi do kraja prvog kvartala prišli na 24:21.

Druga četvrtina počela je dobrom rolom mladog Marka Pecarskog, koji je sa pet vezanih poena doneo Partizanu vođstvo od 31:25, međutim crno-beli nikako nisu uspevali ozbiljnije da se odlepe.

Od sredine drugog kvartala ekipa Miroslava Nikolića je ušla u napadačku krizu, pošto su tri ipo minuta ostali bez poena a to je Lokomotiva istoristila, preuzela rezultatsku prednost i na odmor ponela vođstvo od 41:39.

Drugo poluvreme počelo je dobro po Patizan koji je nakon trojke Vilijams-Gosa kao i poena Semjuelsa i Marikovića, nakon tehničke greške ruskog tima, vratio rezultatsku prednost (45:41)

Nastavak ove deonice protekao je u prilično izjednačenoj borbi, igraolo se praktično poen za poen, sve do samog finiša kada je Trevor Lejsi sa sedam vezanih poena doneo timu Saše Obradovića prednost od 63:56.

Početkom poslednjeg kvatrala, tačnije posle tri minuta ovog perioda Lokomotiva dolazi do prve dvocifrene prednosti na meču, a ona je iznosila 76:64.

Ruski tim je u ovom periodu izgledao znatno sigurnije na terenu i delovalo je da su tu potpuno prelomili meč, ali crno-beli tada ponovo hvataju napadački ritam i trojkama Marinkovića i Milera, kao i poenima Semjuelsa dolaze na samo minus četiri (78:74), na četiri mnuta pre kraja.

Ipak nakon toga usledila je reakdija gostiju iz Krasnodara koji pogađaju tri vezane trojke, dve Regland i jednu Kulagin, na minut ipo pre kraja dolaze do nove dvocifrene prednosti 87:77 i tada je praktično bilo jasno da će zabeležiti novu pobedu.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Najdžel Vilijams-Gos sa 18 poena, kojima je dodao i sedam asistencija, poena manje upisali su Patrik Miler i Samardo Semjuels, dok je Vanja Marinković stao na 13 poena.

Kod gostiju najviše se istakao Džo Reglend sa 23 poena (5/9 za tri), pratio ga je Dmitri Kulagin sa 17, dok je Trevor Lejsi ubacio 13.

Partizan – Lokomotiva Kuban 83:93 (24:21, 15:20, 18:22, 26:30)

Dvorana: „Aleksandar Nikolić”

Gledalaca: 4.100.

Sudije: Spiros Gkontas (Grčka), Karlos Kortez (Španija) i Mikele Rosi (Italija).

PARTIZAN: Miler 15, Vilijams-Gos 18, Tadić, Aranitović, Jovanović, Marinković 13, Tomić, Pecarski 5, Gavrilović 5, Andrić 3, Semjuels 17, Šalić 5. Trener: Miroslav Nikolić.

LOKOMOTIVA: Kolins 6, Antipov 10, Regland 23, Baburin, Lejsi 13, Ivlev 2, Ilnickij, Hvostov, Elegar, Kulagin 17, Ovale 12, Brokhof 10. Trener: Saša Obradović.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

1 Komentara

  1. O “igri” u jsd

    Sve ono što je Marko izgradio Djuka je za dan ugasio

    a Mutavi je za posebnu emisiju…

    Posle Duleta potop…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter