0
Košarka

FOTO: STARSPORT

POSLE ŠTIMCA: Osipanje je krenulo – iako je na spisku Đorđevića, jedan igrač već je otpao!

Objavljeno: 06.11.17 u 17:14

Nakon što se Vladimir Štimac penzionisao, još jedan osvajač srebra sa Eurobasketa u Istanbulu izostaće iz predstojećih kvalifikacija za Eurobasket.

Aleksandar Đorđević danas je saopštio spisak kandidata za nastup u nacionalnom timu u predstojećim kvalifikacionim utakmicama, a već sada će morati da precita još jednog.

U pitanju je Marko Gudurić koji neće moći da igra za Srbiju jer je odluka Fenerbahčea da svojim igračima zabrani igranje za nacionalne timove, upravo zbog poznatih ‘prozora’ koji su produkt sukoba organizacija FIBA i Evrolige.

Tim koji predvodi Željko Obradović odlučio se za potez koji bi mogli da povuku i drugi evroligaški timovi. Drugi Srbin u klubu iz Istanbula, Nikola Kalinić, nije bio na spisku Đorđevića zbog povrede zbog koje je propustio i septembarski Eurobasket.

Okupljanje pozvanih reprezentativaca Srbije zakazano je za 21. novembar, da bi tri dana kasnije ‘orlovi’ igrali prvi meč kvalifikacija protiv selekcije Austrije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter