0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ANALIZA GORANA GRBOVIĆA: ‘Dva duela odlučuju pobednika derbija’ i zaključak po ukusu Grobara!

Objavljeno: 06.11.17 u 13:55

Legenda Partizana Goran Grbović dao je svoju prognozu večerašnjeg ‘večitog’ košarkaškog derbija.

Partizan i Crvena zvezda večeras će se sastati u još jednom okršaju koji okupira pažnju srpske košarkaške javnosti. Posebno Gorana Grbovića, legendarnog jugoslovenskog košarkaša i bivšu vedetu Partizana, koji je i pred večerašnji derbi imao zanimljiva zapažanja o utakmici.

– Zvezda je favorit, po rosteru, rotaciji, iskustvu, po svemu, ali derbi dolazi u idealnom momentu za Partizan. Stigao je Samjuels, Veličković se odmorio, Gos i Miler su sada već potpuno prilagođeni, i stvarno se nadam da imamo snage za pobedu – izjavio je za ‘Blic’ Goran Grbović.

Ipak, osetna prednost je na strani crveno-belih.

– Ti momci prosto igraju jače takmičenje u Evropi, susreću se s mnogo jačim odbranama svake nedelje, a sada im je trijumf neophodan nakon poraza od Bamberga. Opet je to snažan tim, ne za fajnal for Evrolige, ali kadar da napadne Top 8. Tim kojeg je teško napasti! Sa Antićem, Lesorom i Bjelicom imaju snagu pod košem, sa Ročestijem i Feldinom spolja, svako od njih uvek može da iskoči. Odbrana će presuditi, siguran sam u to.

FOTO: STARSPORT

Velika je razlika između rada i stila igre koji forsiraju između dvojice trenera Miroslava Nikolića i Dušana Alimpijevića.

– Njihov stil je potpuno različit. Kod Partizana, 90 odsto igre se svodi na napad. Ne mogu oni da igraju “run and gun” 40 minuta, ali mogu na koš više. Daće sigurno opet preko 85 poena. S druge strane, Alimpijević mnogo polaže na agresivnost i igru u odbranu. Ima tu “narednika” Branka Lazića i to zna da koristi. Nema tu Alimpijević je mlad, Nikolić iskusan, trenerski zanat ili znaš ili ne znaš.

Analizirao je koji dueli igrača mogu da budu presudni za ishod večerašnje utakmice koja počinje u 21 sat u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

– Meni duel Veličkovića i Bjelice može da bude presudan. To su dva slična igrača koja vole “pik and pop”. Novica je dobar u igri leđima, pa i spolja, dok je Milko mobilniji. Nezgodan je ispod koša, uvek ubaci 12, 14, 16 poena. Pa onda SamjuelsAntić. Partizan je u Samjuelsu dobio sidraša, a Antić opet ume da se izvuče i spolja. Dalje, kako zaustaviti Ročestija? I ko će na njega izaći? Bojim se da Miler ne uđe lako u problem sa faulovima, možda će ga i Gos uzeti, biće to zanimljivo… U svakom slučaju, Ročesti ne sme dugo da drži loptu. Na kraju, mislim i da je Feldin u prednosti nad Marinkovićem. Ponavljam, Zvezda je u prednosti, ali sad je momenat da ih dobijemo – podvukao je Goran Grbović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter