0
Košarka

NBA: Pelikansi razbili Klivlend, Parsons izrešetao Hjuston, Irving slomio Majami (VIDEO)

Objavljeno: 29.10.17 u 09:05

U noći između subote i nedelje odigrano je osam utakmica najjače košarkaške lige a svakako najzanimljiviji je ishod meča u Nju Orleansu.

Pelikansi su na domaćem terenu razbili Klivlend rezultatom 123:101, predvođeni Bugijem Kazinsom koji je protiv vicešampiona zabeležio tripl-dabl.

Nju Orleans je praktično od početka do kraja držao prednost na ovoj utakmici i na kraju više nego zasluženo slavio. Tim iz Luizijane je prvu četvrtinu završio sa 13 poena prednosti, a sa indentično razlikom otišlo je i na veliki odmor, rezultatom 65:52.

Treća deonica donela je nešto bolju igru Kavalirsa, koji su uspeli da do početka poslednjeg kvartala priđu na šest poena zaostatka, ali im domaćin ipak nije dozvolio više od toga.

Pelikanse je do pobede vodio sjajni Demarkus Kazins, koji je na ovom meču zabeležio tripl-dabl učinak od 29 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Efikasniji od popularnog Bugija bio je samo Entoni Dejvis koji je postigao 30 pona i uz to dodao 14 skokova, a do 29 je brojao i Džru Holidej, koji je uz to dodao i sedam asistencij i četiri skokova. Odličnu partiju pružio je i Etvan Mur sa 24 poena (4/6 za tri).

Kod Kavalirsan najzapaženiji je bio Kevin Lav sa 26 poena (5/6 za tri) i 11 skokova, Lebron Džejms je dodao 18 poena uz osam asistencija, dok je dvocifren bio još samo Dven Vejd sa 15 poena.

Dosta zanimljivije bilo je na Floridi, gde su Seltiksi u drugom poluvremenu uspeli da slome Majami i slavili sa 96:90.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, gde je svakoj od ekipa pripala po deonica, Boston se u trećem kvartalu značajnije odlepio i u poslednjih 10 minuta ušao sa vođstvom od 74:63.

U odlučujućoj četvrtini viđena je velika borba, Majami je na dva minuta pre kraja useo da zaostatak istopi na 86:84, ali je tada na scenu stupio Kajri Irving koji je sa devet poena, u poslednjih 120 sekundi, odveo svoj tim do pobede.

Upravo je Irving bio najefikasniji u svom timu sa 24 poena, a pratio ga je ruki Džejson Tejtum sa 20 poena i pet skokova. Dvocifreni su još bili i Markus Smart sa 16 poena, odnosno Al Horford sa 12 poena i devet skokova.

Kod Hita najefikasniji je bio Goran Dragić sa 22 poena, Džoš Ričardson i Džejms Džonson su dodoali po 16, dok je Kevin Olinik svom bivšem klubu ubacio 14 poena uz devet skoova.

Hjuston je u Tenesiju zabeležio i drugi ovosezonski poraz pošto je poražen od Memfisa rezultatom 103:89.

Grizlisi su utakmicuprelomili krajem treće i početkom četvrte četvrtine a do pobede ih je predvodio sjajni Čendler Parsons sa 24 poena (6/8 za tri), a ključan doprinos dala je klupa domaćina gde je Mario Čalmers ubacio 15 poena, dok je Tajrik Evens dodao poen manje. Mark Gasol imao je svega šest poena uz sedam skokova i pet asistencija.

Kod Rokitsa, Rajan Anderson je meč završio sa 22 poena (7/11 za tri) uz sedam skokova, Džejms Harden je ubacio dva poena manje uz osam asistencija i četiri skoka, dok je Klint Kapela uz 12 poena imao isto toliko skokova. Dvocifreni su još bili i Bobi Braun sa 11 odnosno Trevor Ariza sa 10 poena.

Izvor:Youtube/Ximo Pierto

 

Nju Orleans-Klivlend 123:101

Boston-Majami 96:90

Oklahoma-Čikaho 101:69

Memfis-Hjuston 103:89

Dalas-Filadelfija 110:112

 Juta-LA Lejkers 96:81

Portland-Finiks 114:107

LA Klipers-Detroit 87:95

 

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter