0
Evroliga

FOTO: FIBA WORLD CUP 2019

SLUČAJ ‘PROZORI’: Španski klubovi izašli u susret FIBA i dali novu dimenziju sukobu sa Evroligom (FOTO)

Objavljeno: 27.10.17 u 19:48

Spor između Evrolige i FIBA traje već predugo, a vrhunac će biti krajem novembra kada će početi kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u košarci.

Ko može da kaže šta će se desiti do kraja novembra i ko će izvući deblji kraj u sukobu dve najveće košarkaške organizacije? Apsolutno niko.

Međutim, vrlo zanimljivu novu dimenziju pruža činjenica da su najveći španski klubovi, učesnici Evrolige, odlučili da puste svoje igrače da igraju za svoje nacionalne timove.

– Iako u pomenutom periodu kada su reprezentativni prozori, Liga Endesa nema utakmica, čak 117 igrača je dobilo pozive za nacionalne timove. To je proseku 6,5 po ekipi. A stigli su pozivi sa čak tri različita kontinenta – navodi se u saopštenju španske Endesa lige.

To bi moglo da obraduje i selektora Srbije Aleksandra Đorđevića, jer ima dosta kandidata za spisak ‘orlova’ u prvenstvu Španije.

Podsetimo, kvalifikacije za Mundobasket počinju 23. novembra, igraće se i tri dana kasnije, a zatim će naredna dva kola biti održana u februaru i završiće se krajem juna.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter