2
Košarka

FOTO: HOTSPORT

KAD KAŽE TRENER EVROPSKIH ŠAMPIONA: Mnogi su hteli Vilijams-Gosa a on je izabrao pravu sredinu! (VIDEO)

Objavljeno: 25.10.17 u 19:38

Mnogi poznavaoci NCAA košarke su sa nevericom dočekali vest da je Najdžel Vilijams-Gos potpisao za Partizan, a mladi plejmejker je u Beogradu brzo opravdao reputaciju jednog od najboljih igrača američke koledž košarke.

Doskorašnji student univerziteta Gonzaga, koji je predvodio do finala NCAA šampionata, pokazao se kao pun pogodak crno-belih i nakon prvih zvaničnih utakmica profilisao se u pravog vođu tima.

Partije Vilijams-Gosa pomno prati i čovek koji je ovog leta odveo Sloveniju do titule prvaka Evrope, Igor Kokoškov, budući da obavlja ulogu pomoćnog trenera u Juti Džez koja je na ovogodišnjem draftu izabrala mladog organizatora igre kao 55. pika.

Kokoškov smatra da je saradnja Partizana i Vilijams-Gosa dobra za obe strane i otkriva da su se brojni klubovi interesvali za Amerikanca.

-Mnogo klubova se interesovalo za Najdžela, ne samo Partizan. Mnogi su zvali i raspitivali se, a drago mi je što je na kraju došao u Partizan. Klub iz Humske uvek je dobro radio sa mladim igračima. Najdžej ima karakteristike da se vrati u NBA i u perspektivi bi mogao da dobije šansu. Na pravom je mestu. Crno-beli imaju mlade igrače gde je i on deo projekta. Nadam se da će i Partizan i on imati dobru sezonu- rekao je Kokoškov u izjavi za „SportKlub“.

Vilijams-Gos je u dosadašnjem delu ABA lige odlično popunjavao sve kolone i prosečno beležio 14.4 poena, 5.2 skoka i 7.8 asistencija, dok je u tri meča Evrokupa postizao 20 poena, uz 3.7 skoka i 4.7 asistencije.

Posebno su impresivne bile njegove poslednje dve partije, protiv Igokee i Bilbaa gde je predvodio Partizan sa 30, odnosno 27 poena i pokazao da mu je forma u uzlaznoj putanji.

0
0

2 Komentara

  1. Dosao je da dozivi MAGIJU, shvati MIT i oseti CUDO, a TO samo sa KK P moze !!!
    KK Partizan MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter