2
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ALIMPIJEVIĆ I LESOR: Možemo da se nosimo sa ‘ponosom Izraela’

Objavljeno: 25.10.17 u 13:57

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u Beograd, nakon utakmice u Moskvi. O predstojećem meču sa Makabijem govorili su trener Dušan Alimijević i francuski centar Matias Lesor.

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u sredu oko 13 časova u Beograd, a već tokom večeri odradiće jedini trening pred meč 4.kola Evrolige sa Makabijem.

Crveno-beli, kao i u prethodnim utakmicama, koje su odigrali u prethodnih pet dana, protiv Barselone, Cedevite i Himkija, nemaju gotovo nikakvog vremena za dublju analizu, jer će već u četvrtak od 19 sati, gost „Arene“ biće ekipa Makabija.

Odmah po dolasku u Beograd, prva očekivanja od te utakmice izneo je trener crveno-belih Dušan Alimpijević:

– Makabi je dobro otvorio sezonu sa nekoliko pobeda, starovali su dobro, igraju sa samopouzdanjem, a trener Neven Spahija je uveo američki stil, sa puno tranzicije i uteva. Sve to na parketu omogućava izvanredan tandem američkih bekova Noris Kol i Pjer Džekson. Vrlo brza ekipa, ali mi smo pokazali u ove tri utakmice da možemo da se nosimo sa svima, da igramo dobro. Šanse pred ovu utakmicu su nam svakako veće pred našim navijačima, i nadam se da će doći u velikom broju i na ovaj meč, kako bi nam pomogli da u ovom prenatrpanom rasporedu dođemo do pobede koja bi nam mnogo značila.

I francuski centar Matias Lesor očekuje još jednu tešku utakmicu, posebno zbog činjenice da će ovo biti poslednji meč u paklenom ciklusu od 4 utakmice za samo 6 dana,a protivnik je košarkašima Crvene zvezde dobro poznat:

– Moramo da se „držimo” našeg plana i dogovora iz svlačionice. Ne smemo da razmišljamo o umoru, jer je i naš protivnik sinoć odigrao utakmicu, i drugi timovi su umorni u ovakvom rasporedu. To nije nikakvo opravdanje, igramo pred našim navijačima koji će nas, nadam se bodriti kao i u prethodnoj utakmici, i želimo da zabeležimo još jednu vrednu evroligašku pobedu – rekao je Matias Lesor.

Crveno-beli će i ovaj meč odigrati bez Nemanje Dangubića, koji će od četvrtka početi sa jačim treninzima i očekuje se da će se vratiti na teren na utakmici sa MZT-om.

Meč Crvena zvezda mts – Makabi Fox igra se u četvrtak, ekspedicija izraelskog kluba stiže u Beograd oko 16.30 časova nakon teške utakmice i minimalnog poraza od Olimpijakosa u Tel Avivu.

Prodaja karata za ovaj meč počela je u utorak u svim poslovnicama Eventima, a do srede u podne prodato ih je nešto više od 2000. Za još jednu veliku pobedu nad još jednim odličnim timom, potrebna je podrška navijača sa tribina, koja je u velikoj meri pomogla da se u Beogradu prošlog petka sruši Barselona, kada su crveno-beli „otvorili“ izuzetno težak mini-ciklus.

0
0

2 Komentara

  1. Sve je ovo demagogija i gubljenje vremena. Upravi mora biti jasno da sa Jankovićem, Jovanovićem, Kešeljom, Davidovcem, Apićem, Radičevićem, nema šta da traži u Euro Ligi. Osim toga, izvesno je da neće sa ovim rosterom osvojiti ABA ligu. Što pre to uprava shvati bolje po nju i po Zvezdu. Moj predlog je, da se u Zvezdu vrate Simanić Radanov i Odžo, a da se dovedu oš jedan centar i po bilo koju cenu Rajt, a možda u Džerals,kao drugi plej. Očekujem reakciju na moje mišljenje, a posebno mišljenje Delija. Pozdrav.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter