0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

UBITAČAN RITAM: Pravo iz Zagreba u Moskvu, Šved, Marković i Dženkins čekaju Zvezdu

Objavljeno: 23.10.17 u 12:45

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak u 13 časova lete pravo iz Zagreba za Moskvu, gde ih već u utorak očekuje meč 3. kola Evrolige protiv „Himkija“.

Trener Dušan Alimpijević poveo je na put ekipu koja je nastupala i u Zagrebu protiv Cedevite. Vremena za analize nakon poraza u regionanom derbiju nema, crveno-beli stižu u podmoskovlje u 17 časova po lokalnom vremenu, a do utakmice sa ruskim predstavnikom imaće samo jedan trening.

– Izvanredan sastav, koji je svojim potezima tokom prethodnog prelaznog roka, pokazao da ne želi i neće biti tek učesnik ovogodišnjeg izdanja Evrolige. Sa ovakvim rosterom, koji predvodi Aleksej Šved, Himki ima ozbiljne namere u VTB i Evroligi.  Tu je i naš Stefan Marković, jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, koji igra u oba pravca podjednako dobro, Čarls Dženkins koji je toliko puta pokazao kvalitet, ali i osobinu koju nemaju mnogi stranci, da je spreman da se podrede timu u potpunosti. Mi sa druge strane putujemo u Moskvu nakon loše utakmice u Zagrebu, nemamo ni previše prostora za pripremu, jedan trening, ali već smo najavljivali da nas očekuje jak ritam tokom ovih šest dana. Idemo u istom sastavu kao i za utakmicu u Zagrebu, nema Dangubića, svi ostali su spremni.

Kapiten Branko Lazić očekuje takođe težak meč za crveno-bele u podmoskovlju:

– Da se ne ponavljamo previše, nemamo mnogo vremena da se osvežimo i pripremimo, znali smo da nas očekuje ovakav ritam u ovom periodu. Himki je iskusna ekipa, sa velikim kvalitetom koji joj omogućava da napravi nešto značajnije u ovogodišnjoj Evroligi. Tu su Stefan Marković, moj nekadašnji saigrač Čarls Dženkins, dosta izuzetno kvalitetnih stranaca, i naravno ruski reprezentativac Aleksej Šved, kao lider te ekipe. Atletski izuzetan tim, ali idemo da odigramo dobru utakmicu, jer svaki meč u ovakvom takmičenju mnogo znači za naš tim.

Utakmica se igra u utorak od 19 časova (20 časova po lokalnom) u ‘Mitišči Areni’ uz direktan prenos na TV ‘Sportklub’.

Povratak za Beograd planiran je u sredu u ranim popodnevnim časovima, a već uveče trener Alimpijević izvešće ekipu na trening u ‘Areni’ pred utakmicu sa Makabijem.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter