Predsednik Republike Srpsk Milorad Dodik istakao je da je ljut na Duška Vujoševića oko izjave ko je najvećim delom krivac za ratu u Jugoslaviji.

Na odgovor Duška Vujoševića nismo dugo čekali, on je Milorada Dodika nazvao bivšim prijateljem i istakao da ga ne zanima šta on priča.


– Rekao sam, za početak građanskog rata, a nije izbegnut, nešto veću krivicu od ostalih ima Srbija. Jer je kontrolisala vojsku, jer najviše stanovnika ima. To je moje mišljenje. Po nekoj gradaciji tu je Hrvatska, pa po žrtvama Bosna. Bosna je ispala najveća žrtva toga – rekao je za ‘N1’, Duško Vujošević.

Legendarni trener Partizana je nastavio, a pomenuo je i sina Milorada Dodika, inače čelnika Igokee:

– Iz tog prijateljstva nismo delili političke stavove. Oko nekih stvari smo se svađali. On neke izjave mora da daje kao političar. On je čovek prema kome sam osećao određenu emociju. Mislim da je i on prema meni. Osetio sam da se njemu ne sviđa što sam došao u Bosnu. Nije se javio. Neke izjave njegovog sina, znao sam da on stoji iza toga. Imao sam rezervu, jer on vodi izjavu o jednom entitetu. Ja moram da vodim računa o tri entiteta na toj funkciji – ispričao je Vujošević.

– Bez argumenta da me napada – govori u šta se on pretvorio. Nemam nameru da se svađam, ali me ne interesuje šta priča i misli, jer ne potpada pod ljude koji su mi dragi i do čijeg mišljenja mi je stalo. Što se tiče mog bivšeg prijatelja Dodika, želim mu sve najbolje i neka do kraja života ostane na vlasti. Do toga mu je jako stalo – dodao je Vujošević.