5
Evroliga

TRENER BARSELONE: Mnogi ne znaju da je u Pioniru od njih nemoguće komunicirati!

Objavljeno: 19.10.17 u 13:40

Trener košarkaša Barselone Sito Alonoso govorio je pred meč sa Crvenom zvezdom o atmosferi koja vlada u dvorani ‘Pionir’ i specifičnim uslovima.


Iako je Barselona ove godine jedan od kandidata za F-4 u Beograd dolazi sa respektom i strahom od šestgov igrača Crvene zvezde, to jest Delija.

– Meč sa kojim ćemo se suočiti biće neizvestan, jer ne znamo na koji će način tim reagovati daleko kod kuće, u gostima ekipi kao što je Crvena zvezda. Mnogi igrači ne znaju kakva je atmosfera Pionira. Toliko je posebna da ne možete da čujete ni himnu Evrolige, imaju veliki broj specijalnih pesama, koji komunikaciju protivničkog tima čine gotovo nemogućom. Domaćin ima nekoliko sjajnih igrača, poput Lazića, Ročestija ili Lesora, koji mogu da zabeleže spektakulrne nastupe. Moramo da dobro da odradimo svoj posao, potrebna nam je dobra komunikacija u odbrani, kao i da budemo pametni u napadu – rekao je Sito Alonso.

Crvena zvezda jeste promenila tima, ali je po rečima trenera Barselone ponovo opasana.

– Crvena zvezda ove sezone ima Fajnal for Evrolige u Beogradu. Potrudili su se da dobro iskombinuju domaće i strane igrače, a ta mešavina ih čini opasnim timom. Oni u ogromnoj meri zavise od dobijenih utakmica kod kuće, što je bio slučaj i prošle sezone kada su snažnom odbranom ostavljali mnoge rivale sa smešnim učinkom. Igrali su vrlo dobro, imaju izuzetan odbranbeni sistem koji im je omogućio da budu među osam najboljih ekipa tokom većeg dela prošle sezone.

Sito Alonso zna koje ‘srce’ tima Crvene zvezde.

– Dosta su različiti visoki igrači, sa Kuzmićem u timu je bila drugačija situacija. Kuzmić je zastrašivao svojimfizičkim pristupom i svojom postavkom, dok sadašnji Amerikanac (verovatno se misli na Lesora) nije toliko visok, ali skače kao zver! Uglavnom igraju sa visokim četvortkama, a naše nisu baš toliko krupne, pa možemo imati problema na nosom postu. Ali, Lazić je srce tima, kada su na visokom niovou mogu svakoga da pobede, a za to su bili spremni i u Kaunasu, kada su propustili šut za pobedu – istakao je Sito Alonso.

0
0

5 Komentara

  1. klub je u zamrzivaču a pantere su komedija od navijača to su preletači pre će navijati za šipce ili hrvate nego za srbiju nekad su se kleli zvezdi sad čovketu,eto toliko o navijačima.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter