0
Košarka

SEZONA POČELA NESLAVNO: Pobeda Kavsa nad Bostonom u senci strahovite povrede Hejvorda (VIDEO)

Objavljeno: 18.10.17 u 09:10

Nova sezona u NBA startovala je sinoć pobedom Klivlenda na domaćem terenu nad ekipom Bostona, rezultom 102:99, ali meč je ostao u senci strašne povrede Gordona Hejvorda kojeg izvesno čeka duga pauza.

Prvih šest minuta trajala je euforija oko početka nove, vrlo obećavajuće sezone u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, međutim nju je pokvario veliki peh krila Seltiksa, koji je pri pukušaju jednog ali-upa nezgodno doskočio i potpuno iskrenuo zglob.

Koliko je ova povreda bila jeziva najbolje govori rekcija svih prisutnih na parketu, koji su u šoku i neverici posmatrali Hejvoda koji pati u bolovima, a iako za sada nije poznato koliko će košarkaš Bostona odsustvovati sa terena, jasno je da ga nećemo uskoro videti na parketu.

Izvor:Youtube/MLG Highlights

Što se tiče samog meča, Kelti su do ovog nesrećnog momenta imali blagu rezultatsku prednost, međutin nakon toga kao da su ostali u šoku i Klivlend je nakon toga preuzeo kontrolu na terenu i završio prvo poluvreme vođstvom od 54:38.

Ipak treća deonica donela je povratak Seltiksa, koji su u samom finišu ovog perioda uspeli da preokrenu rezultat i dođu do prednosti od 71:69, ali je Derik Rouz trojkom u poslednjoj sekundi vratio prednost domaćinu.

Završnih 12 minuta viđena je rezultatska klackalica, mada je većim delom poslednjeg kvartala Boston imao minimalnu prednost. Na nešto više od minut ipo pre kraja tim Breda Stivensa je imao prednost od tri poena, međutim tada na scenu stupa Kevin Lav sa pet vezanih poena i njegova trojka na 46 sekundi pre kraja, za 102:98 je na kraju i prelomila meč.

Izvor:Youtube/Rapid Highlights

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Lebron Džejms koji je bio na pragu tripl-dabla sa 29 poena, 16 skokova i 9 asistencija. Odličnu partiju pružio je i pomenuti Kevin Lav sa 15 poena i 11 skokova, Derik Rouz je dodao 14 poena, dok su dvocifreni još bili i bivše krilo Seltiksa Dže Krauder sa 11 odnosno Džej Ar Smit sa 10 poena.

Kod gostijiu najistaknutiji je bio Kajri Irving sa 22 poena. 10 asistencija i četiri skoka a jedini efikasniji od njega bio je Džejlin Braun sa 25 poena uz koje je imao i šest skokova. Vrlo zapažen učinak ostvario je ruki Džejson Tejtum koji je meč završio sa 14 poena, 10 skokova i tri asistencije a Markus Smart je uz 12 poena dodao i 9 skokova, tri asistencije i po dve ukradene lopte i blokade.

U drugom meču večeri sastali su se Golden Stejt i Hjuston, u kome je tim iz Teksasa savladao aktuelnog šampiona sa 122:121, iako su Kari, Durent i drugovi imali 11 poena prednosti na ulasku u poslednju četvrtinu. 

Na kraju Rokitsi su iskoristili opuštenost rivala, a Kevin Durent je u poslednjim sekundama promašio šut za pobedu.

Najefikasniji u redovima Hjustona bio je, Džejms Harden sa 27 poena, ali uz još 10 asistencija i šest skokova. Bradu je pratio imao je Erik Gordon sa 24 poena, Pi Džej Taker je imao 20 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je Kris Pol na svom zvaničnom, upisao četiri poena, osam skokova i jedanaest asistencija.

Sa druge strane Kevin Durant je vodio Golden Stejt sa 20 poena, sedam asistencija i pet skokova , Stef Kari je imao 22 koša, pet uhvaćenih i četiri podeljene lopte, Klej Tompson je dopisao 16 poena i šest skokova,  dok je Drejmond Grin bio na poen odtripl-dabla  sa 9 poena, 13 asistencija i 11 skokova.

 

 

Izvor:Youtube/NBA Conference

 
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter