Milorad Dodik i Duško Vujošević su nekada gajili prijateljske odnose, Dodik kao veliki navijač Partizana a Vujošević kao čovek koji je crno-belima doneo veliki broj uspeha. Ipak, situaciju je jedna izjava bivšeg trenera KK Partizan iz korena promenila…

Vujošević je pre nekoliko meseci za “Nedeljnik” rekao:


– Meni su vrata ovde, dok je situacija takva kakva je, zatvorena. A pošto želim da radim na ovim prostorima, Bosna mi se nekako uklopili. Takođe, ti pravi sarajevski Bošnjaci su mek narod koji je dosta propatio i prema kome ja imam i simpatiju i neku vrstu participacije u kolektivnoj krivici. Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Međutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice Velike Srbije.

Naravno, krivice ima na svim stranama, ali s obzirom na to da je Srbija bila najmnogoljudnija i da je kontrolisala vojsku, ipak najveću odgovornost za te ratove ima Srbija. Nešto veču od ostalih.

Pogotovo kada je u pitanju Sarajevo koje je toliko bombardovano kako bi se tu koncentrisala bosanska vojska, da bi mogle da se oslobađaju druge teritorije. Kao da smo osvajali Albaniju. Pa to je bila naša zemlja, Jugoslavija. Šta smo onda osvojili?, rekao je tada Vujošević.

FOTO: STARSPORT

Dodik, upitan u intervjuu datom Večernjim novostima da li ga je ova izjava razočarala, je rekao sledeće:

Naravno, i ljudski, ali i na svaki drugi način. Ako je ikada trebalo da se prestane da se bavi košarkom, to je sad. Ne želim mu ništa loše, ali zašto je, da bi održao svoju bednu i podaničku poziciju u Sarajevu, kazao tako nešto? Nakon te izjave za mene je diskvalifikovan za ceo život, istakao je Dodik.

Očekujemo odgovor…