0
Košarka

EVROLIGAŠKI DERBI PRIPAO EFESU: Štimac bolji od Gudurića i Obradovića

Objavljeno: 15.10.17 u 18:20

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su na domaćem terunu aktuelnog šampiona Evrope, Fenerbahće rezultatom 84:80 (18:19, 27:21, 22:16, 17:24).

Nakon tesnog poraza u Malagi na otvaranju Evrolige, ekipa Željka Obradovića poražena je i u derbiju turskog šampionata.

U okršaju dva Istanbulska tima Efes je tokom većeg dela meča bio bolji rival, imao blagu prednost i na kraju može se reći zasluženo slavio.

Tim Velimira Perasovića je nakon 20 minuta igre imao šest poena viška, u poslednju deonicu ušao sa plus 11, ali se Fener nije predavao. Tako je meč rešen u neizvesnoj završnici u kojoj je ključnu ulogu odigrao Brajan Danston, koji je sa četiri poena u prelomnim trenucima doneo pobedu svom timu.

Najefikacniji uredovima domaćina bio je Erik Mekolum sa 29 poena , pratio ga je RIki Lido sa 13, a dvocifren je bio i pomenuti Danstron sa 10 poena. Naš reprezentativac Vladimir Štimac je pobedi svog tima doprineo sa 8 poena.

U ekipi Željka Obradovića najefikasniji je bio Bred Vonamejker sa 20 poena, pratio ga je Jan Veseli sa 13 a naš Marko Gudurić je meč završio sa osam postignutih poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter