0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Partizane, ako se digneš i ovo preživiš posle ‘berlinskog pada’ – bićeš onaj stari!

Objavljeno: 12.10.17 u 18:21

Beogradski crno-beli su sinoć bili tim koji je primio najviše poena u Evrokupu, a njihov ovosezonski negatian rekord teško da će neko oboriti.

Ali to je samo uvertira teških utakmica koje očekuju crno-bele u narednih dva meseca.

Ovakvom, ‘renoviranom’ Partizanu svaki protivnik na Jadranu može da pomuti račune, a o Evropljanima ne treba trošiti reči. Jasan je plan Miroslava Nikolića, Evropa je za iskustvo, a ABA za nadigravanje.

Nadigravaće se u narednih dva meseca dosta igrači Partizana, zato je od ogromnog značaja meč koji će se igrati u subotu od 17 časova, kada crno-beli gostuju Zadru. Hrvati su tesno pobedili MZT, ali isto tako neizvesno izgubili od Budućnosti i bili ubedljivo poraženi od Cedevit, ali upravo oni čine poslednji ‘lakši meč’ pred veoma tešku seriju za Partizan.

Ona počinje sledeće subote, 21. oktobra kada u Beograd stiže Igokea. Tim iz Aleksandrovca se ozbiljno pojačao i doveo najzvučnije ime na Jadranu, Dorela Rajta koji je već pokazao kakva je klasa od igrača. Malo je falilo Igosima da pobede Olimpiju na startu takmičenja, ali su zato potom porazili favorite za F4, Budućnost i Cedevitu.

Potom Partizan putuje u Zagreb, na megdan starom rivalu – Ciboni. Koliko god da je Cibona u problemima, ili sada Partizan, to će uvek biti derbi i jedna od onih utakmica koje imaju uvod, razradu i zaključak. Cibona je za sada izgubila od Mege i Budućnosti, ali je ostvarila i dvocifrenu pobedu nad Olimpijom nošena iskusnim tandemom Tomas Žorić.

FOTO: STARSPORT

Derbi u Hrvatskoj, pa derbi u Beogradu. I to onaj najveći, ‘večiti’. Ako je nešto olakšavajuća okolnost onda je to što će crno-beli biti domaćin u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ i sa podrškom svoje publike. Ruku na srce, Crvena zvezda će u ABA ligi favorit biti u svih 22 meča, pa tako i ovom. Iako je kao i Partizan, Zvezda promenila skoro čitav tim, dovedena su mnogo ozbiljnija pojačanja u skladu sa boljom situacijom u kojoj se Evroligaš trenutno nalazi.

Iste nedelje odigraće se još jedan duel srpskih klubova na Jadranu. Mega će dočekati crno-bele. Čini se da je ovog puta tim Dejana Milojevića kompaktiniji nego ikada. Odlični domaći igrači promešani strancima koji će sledeće ili one tamo godine direktno iz Srbije otići u NBA. Mega je bez problema porazila Cibonu i Mornar, a i pružila ozbiljan otpor prilikom poraza od Crvene zvezde.

Serija se još ne završava, 18. novembar je dan kada će Partizan dočekati Olimpiju. Isto jedan od onih slučajeva, kao sa Cibonom, koji uglavnom uvek donosi neizvesne duele ova dva stara poznanika. Ljubljančani su već u teškom rasporedu jer su na startu lige igrali sa Igokeom, Cibonom i Zvezdom i pobedili samo tim iz Laktaša.

Ušli smo i u poslednji mesec ove godine gde će na kraju serije jakih rivala u razmaku od nedelju dana Partizan odmeriti snage sa dva favorita za najviši plasman. Drugog dana decembra u vreloj atmosferi ‘Morače’ crno-bele će dočekati Budućnost, a 9. decembra će Beograđani ugostiti Cedevitu predvođenu maestralnim Demetrisom Nikolsom.

Važno je napomenuti da između toga, Partizan ima još devet utakmica u grupnoj fazi Evrokupa i evropska putovanja koja mogu da nanesu dodatne probleme timu Miroslava Nikolića. Posle teškog poraza na otvaranju, crno-beli će još igrati sa Bilbaom, Lokomotivom Kuban, Limožom i Lijetuvos Ritasom, kao i još jednu utakmicu sa timom iz Berlina.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter