0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Fenomenalni Dončić ispio Efes na ‘eks’, Armani umalo da iznenadi CSKA (VIDEO)

Objavljeno: 12.10.17 u 21:05

Odigrani su prvi mečevi Evrolige, a pobede su zabeležili Real Madrid i CSKA iz Moskve, a fenomenalnu partiju imao je srpski Slovenac Luka Dončić.

Real Madrid je zabeležio prvu pobedu u novoj sezoni Evrolige i to na nimalo lakom gostovanju u Istanbulu. ‘Kraljevski klub’ je savladao Anadolu Efes 88:74. Čini se da je španski klub meč rešioa još u prvoj četvrtini koju je dobio sa 28:19. Pokušavao je Efes preko Mekoluma i Lida da stigne prednost rivala, ali je sa druge strane Luka Dončić bio fenomenalan.

Slovenac je ubacio 27 poena uz četiri skoka i četiri asistencije, Ajon je ubacio 16 poena, a Rendolf je dodao 12 poena. Kuzmić je samo sedam minuta bio na parketu i za to vreme je imao dva poena i tri skoka. Kod Efesa briljantan je bio Mekolum sa 26 poena, Lido je stao na 17 koševa, koliko je imao i Danston. Vladimir Štimac je na parketu proveo 23 minuta i ubacio je sedam poena uz pet skokova.


CSKA iz Moskve je pobedio Armani Milano 93:84, ikao su ‘krojači’ vodili sve do poslednje četvrtine. Armani je u više navrata imao 14 poena prednosti, ali je četa Dimitrisa Itudisa u poslednjih desetak minuta stegla odbranu i na kraju slavila.

‘Armejce’ je do pobede vodio Higins sa 21 poenom, Rodrigez je ubacio 20 koševa, a Nando De Kolo 19 poena. Kod Armanija najefikasniji je bio Gaudlok sa 17 poena, dok je Vladimir Micov ubacio koš manje.

Evroliga – 1. kolo:

Četvrtak:

Anadolu Efes – Real Madrid 74:88
CSKA Moskva – Armani Milano 93:84
Brose basket – Makabi Tel Aviv
Olimpijakos – Baskonija
Unikaha – Fenerbahče
Himki – Valensija

Petak:

Žalgiris – Crvena zvezda
Barselona – Panatinaikos

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter