0
Košarka

REVOLUCIJA U NBA: Moguća promena sistema plej-ofa!?

Objavljeno: 08.10.17 u 22:15

Komesar najjače košarkaške lige sveta, Adam Silver, potvrdio je da se razmišlja o eventualnoj promeni sistema doigravanja.

Poslednjih godina primetno je da je zapadna konferencija dosta jača od istočne, te se često govori o mogućim promenama koje bi omogućile 16 najboljih ekipa plasiraju u doigravanje nezavisno od toga u kojoj konferenciji nastupaju.

Do sada je plasman u plej-of bio rezervisan za po osam najboljih ekipa istoka i zapada, ali bi u budućnosti to moglo da se promeni i da se u plej ofu nađe i preko osam timova iz jedne konferencije ukoliko one to i zasluže na terenu.

U tom u eliminacionoj fazi bi se igralo po principu najbolja ekipa protiv najlošije i tako redom, ali tu postoji još dosta pitanja koje bi trebalo rešiti.

-Promena formata plej-ofa je nešto što ćemo nastaviti da razmatramo. Naravno, to bi značilo da moramo da promenimo i kalendar jer trenutno nemamo izbalansiran raspored, pa tako npr. timovi sa istoka igraju više utakmica sa timovima sa istoka nego sa onima sa zapada. Ako bismo išli sa sistemom 1-16. mesta, onda bismo morali da napravimo tako da bude pošteno za sve učesnika-, rekao je Silver i zatim dodao:

-Mislim da se ta promena neće dogoditi baš u skorijoj budućnosti, pogotovo što ima i kontraargumenata, voleli bismo da smanjimo broj i dužinu putovanja i da omogućimo igračima više vremena za odmor. Ako bismo u sadašnjem kalendaru igrali po tom sistemu, bili bi mnogo timova koji bi više putovali u prvoj rundi plej-ofa, preko cele zemlje-, zaključio je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter