0
AdmiralBet ABA Liga

NOVI PROBLEMI U SRPSKOJ KOŠARCI: Nema mira, nove podele

Objavljeno: 02.10.17 u 16:13

Nije mnogo vremena prošlo od osvojene srebrne medalje na šampionatu Evrope, a domaću košarku počinju da potresaju novi problemi.

Ono o čemu je već bilo reči, danas se i dogodilo – timovi koji nastupaju u ABA 2 ligi (drugom po rangu takmičenju ABA lige), Dinamik, Borac iz Čačka i Vršac, neće igrati domaći šampionat.

To je odluka koju su jednoglasno podržali članovi Skupštine udruženja klubova KLS na sednici održanoj danas. To znači da će domaći šampionat imati 12 timova.

UK KLS je u želji da zaštiti interese košarkaškog sporta i da mirnim putem i razgovorom reši nesuglasice sa Košarkaškim savezom Srbije, predložilo hitan sastanak rukovodstvu Košarkaškog saveza Srbije sa rukovodstvom UKKLS i rukovodstvima KK Dinamik, KK Borac i KK Vršac, saopšteno je posle sednice.

Ostaje nam da sačekamo da li će KSS ispuniti pretnje i ova tri kluba isključiti iz članstva nakon odluke da, umesto u domaćem šampionatu, nastupaju u ABA 2 ligi.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter