Košarkaši Crvene zvezde međunarodni turnir na Kritu završili su na četvrtom mestu, nakon poraza i od ruskog Uniksa rezultatom 73:68.

Poraz od Olimpijakosa možda nije značio previše novom i neuigranom tim Dušana Alimpijevića, ali bi poraz i od Uniksa mogla da pruži prikaz gde se trenutno nalazi izrazito mlad tim crveno-belih uoči početka predstojeće sezone.


Zvezda je na Kritu danas odigrala slično kao protiv Atinjana, ne preterano čvršće pod oba koša nego pre dva dana i to je, čini se, bila glavna razlika u korist Rusa.

Najveći problem i danas bio je preveliki broj dozvoljenih skokova rivalu bilo je , a ni napad se nije posebno istakao sa svega 68 poena. Takođe, i dosta ‘neiznuđenih’ grešaka, teniskim rečnikom, ali se sve to može nadomestiti.

Ima ovaj tim Zvezde potencijal, to se nekoliko puta i videlo, jer su u par navrata dobro širili odbranu Uniksa i dolazili do lakog poentiranja, ali se sve ostalo svodilo na individualna rešenja i improvizaciju.

Poletnost i atleticizam Alimpijevićevog sastava posebno bi mogao da dođe do izražaja ove sezone i na tome će najviše mladi stručnjak raditi. Nije se ni Uniks previše uigrao, ali jeste za nijansu više da bi večeras slavio treće mesto na interesantnom turniru na Kritu.

Zvezda danas jeste vodila, ali čim je Uniks preuzeo vođstvo sredinom druge deonice, sve je išlo na njihovu vodenicu i uz veliki broj ofanzivnih skokova, to je bilo nedostižno za Beograđane.

Najefikasniji na utakmici bili su Milko Bjelica i Matijas Lesor sa po 15 poena, dok je Kolom u timu Uniksa bio najistaknutiji sa 13 koševa.

U finalu turnira na Kritu u Iraklionu večeras će se od 19:30h sastati Olimpijakos i Makabi iz Tel Aviva.