1
Košarka

FOTO: STARSPORT

PONOVO ĆE BITI UZBURKANI DUHOVI: Stav nekadašnjeg reprezentativca sigurno će propisno iznervirati ljubitelje košarke u Srbiji

Objavljeno: 24.09.17 u 16:42

Ukoliko pitate stanovnike Srbije čega je ovo zemlja, mnogi će reći šljivovice, ajvara i košarke. Ipak, bivši reprezentativac naše države ne slaže se sa tim stavom.

Naime, kako je Radmanović rekao za portal „sports.ru“ tokom otvaranja Centra za ulični basket u Voronježu, Srbija nije zemlja košarke:

Ne vidim nijednu zemlju košarke u Evropi. Pa ni Srbija, iako je košarka popularna. Ako publici date izbor između košarkaške ili fudbalske utakmice, izabraće fudbal. I košarkaška Rusija se bezuspešno takmiči sa hokejom na ledu. Zato ni ona nije košarkaška zemlja. Uostalom, i ja sam počeo kao fudbaler, jednostavniji je od košarke. Dovoljna je lopta i deo zemlje, bez obruča i ostalih dodataka, rekao je Radmanović.

Potom je istakao i šta misli o Bogdanu Bogdanoviću i Milošu Teodosiću, tačnije njihovim šansama da uspeju u NBA ligi. Podsećamo, Radmanović je bivši igrač LA Klipersa, LA Lejkersa, Šarlota, Golden Stejta, Atlante i Čikaga:

Sigurno će im biti potrebno vreme. Bogdanović ima bolje šanse, mlađi je, biće Amerikanci strpljiviji. Teodosić je najbolji igrač u Evropi, fenomen! Igra dugo, i neće biti iznenađenje ako postane važan deo tima. Ali, superzvezda? U tim godinama? Nije verovatno… Ne želim da ga otpišem unapred, nadam se da će uspeti. Teško je postati lider u NBA, ima previše odličnih igrača, rekao je Radmanović.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter