0
Evroliga

JOŠ SE NISU SLEGLI NI UTISCI SA EUROBASKETA: Španci i Francuzi udarili na Evroligu!

Objavljeno: 21.09.17 u 19:12

O ratu između dve organizacije koje rukovode evropskom i svetskom košarkom, Evroligi i FIBA, već mnogo toga je rečeno, a borba za prevlast dobila je nastavak u vidu izjava koje su dali Horhe Garbahosa ispred Španije, te Žan Pjer Siutat, predsednik Košarkaškog saveza Francuske.

Garbahosa je rekao, a Sportando preneo, da Španci nemaju nameru da dopuste da najbolji igrači preskoče kvalifikacije i najavili da će pozvati i igrače iz Evrolige:

Daćemo sve od sebe da reprezentacija Španije bude najbolja moguća, tako da ćemo računati i na one iz Evrolige. Oni su rekli da neće zadržavati nikoga, a naša obaveza je da branimo interese kako svoje, tako i španske košarke.

Potom je nastavio:

FIBA, sa svim uspesima i greškama, radi u interesu košarke širom sveta. Mali broj važnih klubova ne može da nametne volju ostatku Španije, Evrope, sveta… Nemoguće je da timovi budu iznad FIBA, zbog ličnih i finansijskih interesa. Zajednički mora da bude iznad ličnog – to je razum! Voleo bih da se dogovore Evroliga i FIBA, ali to je teško do novembra. Mada, nadam se da grešim… Neophodan je dijalog, a ako do njega ne dođe, borićemo se za špansku košarku. 

Tada je dodao nešto što će sigurno odjeknuti među navijačima:

FIBA je ovaj kalendar odredila pre proširenja Evrolige, i ko je tu kome upao u termin? Igrači koji su uvršteni u reprezentaciju moraju da igraju za nju. Obaveza je da igraju, zbog navijača i sponzora, istakao je Garbahosa.

Sa druge strane, Siutat je bio dosta oštriji:

Igraće najbolji. A mi osuđujemo Evroligin stav. Pitamo je da pusti igrače da se pridruže reprezentacijama, kao i FIBA, da osigura pravično takmičenje. Francuska mora da brani svoj interes i da zaigra na Svetskom prvenstvu. Zato ćemo zvati one igrače koji igraju Evroligu. A ja ne verujem Bertomeuu, rekao je Siutat.

Čeka se reakcija Evrolige…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter