0
Evrobasket 2022

European basletball championship, Evropsko prvenstvo u kosraci Eurobasket Srbija - Letonija, Serbia - Latvia 01.9.2017. Istanbul, Turska, 1. Septembar 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

PRVI TRANSFER POSLE EUROBASKETA: Barselona pokupila Letonca koji je zasijao u punom sjaju

Objavljeno: 19.09.17 u 09:10

Ekipa Barselone brzo je reagovala i angažovala je Letonca Rolandsa Šmitsa, koji se itekako pokazao u tandemu sa Kristapsom Porzingisom na nedavno završenom EP.

Imamo prvi transfer nakon Eurobasketa. Šmits je bio jedno od otkrovenja, ne samo u selekciji Letonije, već i na čitavom šampionatu, stoga ne čudi što će se naći u dresu španskog velikana za narednu sezonu.

U pitanu je krilni igrač koji je visok 205 cm i ima svega 22 godine, a osim što ga krasi dobar šut, kao i sve Letonce, vrlo je dobro atleta i sjajno skače pod oba koša.

Sa Kataloncima je potpisao ugovor na čak pet godina, ali će u prvih godinu dana ostati na pozajmici u Fuenlabradi gde je do sada igrao.

Na Eurobasketu je u proseku imao 5,5 poena uz po dva skoka po utakmici za nepunih 15 minuta na parketu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter