Kapiten srpskih košarkaša Milan Mačvan izjavio je danas da je njegova reprezentacija najbolja u Evropi, vidno ljut zbog sudjenja u finalu protiv Slovenije.

– Jako mi je žao jer smo dali sve od sebe i nismo to zaslužili kao najbolja evropska reprezentacija u ovom trenutku. Ovi momci su izgarali, dali sve od sebe. Ponosan sam na momke, stručni štab i lekarsko osoblje. Dali smo sve od sebe, rekao je Mačvan novinarima.


Srbija je izgubila u finalu Evropskog prvenstva u Istanbulu, a Mačvana je posebno iznervirao sudijski kriterijum.

– Drugi put u Istanbulu nam se dešava da imamo ovakav tretman. Nemoguće je da se sviraju četiri faula za tri poena, dve tehničke… Čist faul u napadu nad Vasi Miciću koji je sviran kao tehnička, kazao je Mačvan.

On je čestitao Sloveniji na ‘prvoj medalji u istoriji, i to zlatnoj’. Posebnu zahvalnost imao je za srpske navijače koji su u velikom broju bodrili ekipu u Istanbulu.

– Fizički napor, kolima, to je i finansijski trošak jer nemamo standarde kao što imaju zemlje Evropske unije. Hvala svima na podršci”, istakao je kapiten srpskog nacionalnog tima.

Zahvalio je i medijima koji su reprezentaciju “ispratili kako treba”, uz reči: ‘vidimo se kad budu počele kvalifiakcije’.

Srpskim košarkašima će u ponedeljak u 19.00 biti upriličen doček na platou ispred Starog dvora u Beogradu.