0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

GORELA JE LJUBLJANA: Slovenci dočekali šampione, 20 hiljada ljudi slavilo titulu (VIDEO)

Objavljeno: 18.09.17 u 23:47

Košarkaši Slovenije, novi prvaci Evrope, vratili su se kući nakon što su u finalu Eurobasketa pobedom protiv Srbije osvojili istorijsko zlato.

Igor Kokoškov i njegovi izabranici su malo pre 20:30 stigli na trg gde ih je pozdravilo više od 20 hiljada navijača. Dočekani su uz pesmu „Ale, Ale, Slovenija prvak Evrope je“. Slavilo se uz hiljade slovenačkih zastava, pesmu i bakljadu. Sjajnu atmosferu nije pokvarila ni jaka kiša, koja je padala večeras u glavnom gradu Slovenije.

Ljubljanske vlasti osigurale su 3 000 litara besplatnog piva za okupljene. Erupcija oduševljenja nastupila je kada su na pozornicu konačno izašle zvezde večeri.

Okupljena gomila skandirala je ime Luke Dončića, a najboljem igraču turnira Goranu Dragiću skandirali su „MVP, MVP“. 

Selektor Slovenije Igor Kokoškov je pozdravio navijače i rekao: „Nisam obećavao zlato, samo naporan rad. Budite ponosni na ove momke. Od prvog treninga sam uživao raditi s njima. Ovo je velika pobeda slovenačke košarke. Hvala vam“.

 

 

Thank u !!!!!! We love you all

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter