0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET: Dragić je MVP prvenstva, Srbiji jedno mesto u petorci

Objavljeno: 18.09.17 u 09:05

Slovenija je novi šampion Evrope i to laskavo priznanje nosiće prvi put u istoriji košarke četiri godine, a košarkaši ‘dežele’ su apsolutno obeležili turnire u Helsinkiju i Istanbulu.

Da li je bilo dileme ko će biti novi MVP Eurobasketa? Naravno da ne. Najbolji igrač Evropskog prvenstva bio je Goran Dragić, čovek koji je u finalu protiv Srbije ubacio nestvarnih 35 poena. Na svim utakmicama imao je prosek od 22,6 poena uz 4,4 skoka i 5,1 asistenciju. Nažalost, Goran Dragić je najavio povlačenje iz reprezentacije, naravno sem ako Slovenija uspe da se plasira na Mundobasket sledeće godine.

Kada je reč o petorci turnira, tu su dva mesta pripala Sloveniji. Naravno, pored već pomenutog Gorana Dragića, tu se našao i Luka Dončić. Treći po nagradu izašao je naš as Bogdan Bogdanović, a prostala dva momka u petorci su bili nestvarni Aleksej Šved i možda čovek kom se penzija smeši Pau Gasol.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter