1
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

MILAN MAČVAN: Još 40 minuta nas deli od zlata!

Objavljeno: 16.09.17 u 09:30

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Milan Mačvan rekao je večeras da su on i njegovi saigrači presrećni zbog plasmana u finale Evropskog prvenstva i dodao Slovenija igra sjajno i da neće biti lako u finalu.

– Ne može da bude lako polufinale. Mi jesmo odlazili na 10-12 razlike, ali oni poseduju ogroman kvalitet, posebno Šved koji bi verovatno bio MVP da su ušli u finale. Igra neverovatno, vraćao ih je svaki put kad je trebalo, tako da smo presrećni što smo u finalu i što nas deli samo 40 minuta od tog zlata koje svi sanjamo – rekao je Mačvan novinarima u Istanbulu.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Istanbulu pobedila Rusiju sa 87:79 (25:20, 23:14, 18:23, 21:22).

Na pitanje novinara ko je Srbiju „vraćao u život“ na večerašnjem meču, kapiten je odgovorio da su to Bogdan Bogdanović i Boban Marjanović.

Bogdan i Bobi su preuzeli najveći teret. Bogdan je preuzeo lidersku ulogu i pokazao zašto je najbolji igrač Evrope – rekao je Mačvan.

Srbija će u finalu igrati protiv Slovenije koja je juče bila bolja od Španije. Finale je na programu u nedelju od 20.30.

– Nismo razmišljali o finalu jer smo se spremali za ovu utakmicu. Očekuje nas utakmica sa Slovenijom koja igra neverovatno, nisu izgubili nijednu utakmicu, igraju timski, čvrsto sa dva super stara, Dragićem i Dončićem. Neće biti lako sigurno – rekao je Mačvan.

Senku na pobedu Srbije bacila je povreda Stefana Jovića u finišu treće četvrtine.

– Sjajna utakmica, igrali smo neverovatno. Kada se Jokić povredio bili smo u šoku, malo smo pali, ali smo uspeli da se vratimo. Pogadjali smo kada je bilo bitno, pre svega Bogdan koji je stvarno lider ove ekipe. Presrećni smo. Videćemo da li možemo do zlata, nadam se da možemo – rekao je Dragan Milosavaljević i dodao da se nada da će njegova ekipa uspeti da nanese prvi poraz Sloveniji na prvenstvu.

Vladimir Lučić je naveo da je njegova ekipa postigla ogroman uspeh, a i on je istakao da je Bogdanović izrastao u lidera ekipe.

– Izvanredna utakmica. U momentima kad su se Rusi vraćali, Bogdan je preuzeo ulogu lidera i rešio praktično meč. Još jedna pobeda nam treba. Nadam se da će Jović biti spreman jer je izuzetno važan za ovu ekipu – rekao je Lučić.

Vladimir Štimac je podsetio da je Srbija na šampionat stigla bez standardnih reprezentativaca, Miloša Teodosića, Nikole Jokića

– Moj prvi utisak poslednja dva dana je to da mi se rodilo dete i nadam se da ovo nije sve što ću da joj donesem. Idemo na zlato, daćemo sve od sebe da ga osvojimo. Idemo na to, nismo se krili, i sa svim onim povredama i nedaćama… Imamo i ovde ekipu koja je zrela za zlato – rekao je Štimac.

0
0

1 Komentara

  1. Macvan kapiten, BOGdan&Legende Svetinje Kapiteni Luca i Gagi, Birca, Bobi, Kuzmic, jovic, Vasa..i TO je TO-ZLATO !!!..Sale, Sale, Muta..Bodiroga, Zoc i Duda !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter