3
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET: Srbija u finalu nakon triler završnice! Slovenci, spremite se! (FOTO)

Objavljeno: 15.09.17 u 22:23

Košarkaši Srbije su uspeli da poraze Rusiju u polufinalu Evropskog prvenstva.

Skoro tokom celog duela je naš nacionalni tim imao vođstvo i na kraju slavio rezultatom 87:79.

Veoma lepa košarka je mogla da se vidi tokom prvih 10 minuta utakmice i ubačenih 45 poena. Kuzmić je bacanjem postigao prvi poen na utakmici, da bi u nastavku pogodili Birčević i Jović za početak od 5:0 Srbije. Preko Mozgova su u trećem minutu utakmice Rusi serijom 6:0 stigli do prvog vođstva danas, ali je ubrzo usledila trojka Bogdana Bogdanovića. Do kraja prvog kvartala su najčešće pogađali Bogdanović i Marjanović na strani Srbije, i Šved za Ruse, da bi posle prvog kvartala bilo plus pet za Srbiju.

Poenima Marjanovića je počela i druga četvrtina, ali je ubrzo sa tri slobodna bacanja Aleksej Šved vratio Ruse na svega dva poena zaostatka. Puleni Aleksandra Đorđevića su onda zaigrali još bolje i serijom poena stigli do prve dvocifrene razlike sredinom druge četvrtine. Koševima Marjanovića, Bogdanovića i Mačvana je Srbija tada otišla na maksimalnu prednost u ovoj utakmici od plus 16 (42:26). Rusi su uspeli da se ‘otrezne’ i najviše zahvaljujući Švedu na poluvreme odu sa manjim zaostatkom.

European basketball championship, Evropsko prvenstvo u kosarci Eurobasket 15.9.2017. Istanbul, Turska, 14. Septembar 2017. Srbija – Rusija, Serbia – Russia (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Treći kvartal počinje trojkom Voronceviča, i to trećom danas. Taj period utakmice obeležile su igre u serijama. Prvo je Srbija dodatno uvećavala vođstvo i finale je već bilo na vidiku, da bi usledila majstorska igra ruskih košarkaša koji su pred kraj pretposlednje četvrtine spustili na samo pet razlike. Međutim, i Srbija je imala odgovor na to, nova serija i nova sigurna prednost.

A onda poslednjih 10 minuta za treniranje živaca pred finale sa Slovenijom. Aleksej Šved je ponovo dokazao da je jedan od najboljih na Eurobasketu, na pet minuta do kraja utakmice je 30. poenom spustio na samo dva poena razlike, posle čega je Vasilije Micić trojkom dao vetar u leđa svojim saigračima. Usledila je greška u napadu Rusije, na koju je greškom odgovorila i Srbija. U momentima kada se lomilo, Bogdan Bogdanović je pogodio sjajnu trojku u padu i poslao čuvene poljupce Miroslavu Muti Nikoliću.

European basketball championship, Evropsko prvenstvo u kosarci Eurobasket 15.9.2017. Istanbul, Turska, 14. Septembar 2017. Srbija – Rusija, Serbia – Russia (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)
0
0

3 Komentara

  1. Na parketu su bila dva tima ruske dume cska i akademija koja bi svake godine uzimala F4, da nije radne grupe.

    Broj domaćih i stranih igrača koji je stasao u akademiji je velik. F4, derbiji nba i velika prvenstva svugde ti momci znaju gde su stasali.

    Ljudi ne shvataju da gašenjem akademije u sekcijama neće biti rezultata.

    Svi reprezentativni uspesi košarka, vaterpolo su od akademije, fudbal isto ali je prevelik novac pa iz najvećeg izvoznika idu bez minuta u klubu.

    Osim što je akademija najveće , bilo bi i najtrofejnije društvo sveta.

    A gani koji nemaju ništa su osporavali kvalitet iz mentalnih razloga. Kompleksi su veliki problemi kako na individualnom i kolektivnom planu.

    0
    0
    Odgovori
  2. Sve cestitke momcima, samo, da se neko ne bi ljutio, dodao bih jos ovo, moram, OVO JE OTPRILIKE, manje vise KKP projektovao za OSVAJANJE PO DRUGI PUT KLUPSKI SAMPIONAT EVROPE, samo iz dobro nam znanih ‘razloga’ spreceni smo i osujeceni u tome. BOGdan, KAPITENI LUCA i GAGI, MACVAN i BIRCA bi danas bili na okupu u Svetinji i pojacani sa velikim Grobarima BOBIJEM i JOKAROM, koji su zbog vansportskih ‘desavanja’ otisli u druge timove, a onih prvih 5 nabrojanih nisu ostali na okupu zbog UKIDANJA FINANSIJSKIH SREDSTAVA KKP i TERANJU DV i Danilovica iz Svetinje kako bi se na silu ukinula dominacija i sveti niz PARTIZANa-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter