0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

ĐIĐI DATOME: Srbija ima nešto što novac ne može da kupi… (VIDEO)

Objavljeno: 12.09.17 u 14:52

Krilni centar reprezentacije Italije Đanluiđi Datome sa velikim poštovanjem je pričao o svom protivniku u četvrtfinalu Eurobasketa, selekciji Srbije.

Put do zlata je dug. A jedni drugima već na četvrtfinalnoj stanici našli su se Srbija i Italija.

– Biće dobra utakmica za gledanje. Vrlo žestoka, važna za oba tima. Srbija ima pobednički mentalitet, to ne može da se kupi. Imaju igrače koji su bili u ovakvim situacijama, imaju dosta iskustva s tim. Za to je potrebno mnogo rada i uspešnih godina učenja. Moraćemo da odigramo najbolje što možemo da im pariramo – izjavio je jedan od najboljih igrača Italije, Đanluiđi Datome.

Najveća pretnja ‘azurima’ preti od Bogdana Bogdanovića, do ove godine Datomeovog saigrača iz Fenerbahčea.

– On je i bolji. Bio je sjajan tokom ovih godina dok smo igrali zajedno. Vredno radi, uvek želi da bude bolji. Mnogo voli košarku. Zabavan je u svlačionici. Bio je najbolji bek u Evroligi, MVP turskog plej-ofa, osvojio je Evroligu, šta još da kažem o njemu – istakao je košarkaš Fenerbahčea.

Italija je u osmini finala ubedljivo savladala Finsku, a posebno je ‘radio’ šut za tri poena.

– Voleo bih da odigramo opet tako, ali svaka utakmica je drugačija. Drugi dan, drugi protivnik. Nadam se i mislim da će naša odbrana biti ista. Da igramo agresivno, pomažemo jedni drugima. Procenat šuta ne može da se kontroliše, uvek može da oscilira. Čeka nas drugačiji tim, ali mi ćemo se kao i uvek koncentrisati na našu odbranu. I 2013. smo imali dobru odbranu, pomagali smo jedni drugima, ali ove godine držimo protivnike na mnogo manje poena. Nadam se da ćemo tako i u sredu – optimista je Datome.

(Izvor: youtube / Sportnetwork TV)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter