Celu hrvatsku javnost, pa i reprezentativce, je pogodio ubedljiv sinoćni poraz od Rusije.

Ponovo su naše komšije verovale u postolje i osvajanje medalje na velikom takmičenju, od čega su ovog puta bili još dalje.


Rusija je ubacila 101 poen i nanela izuzetno težak poraz Hrvatskoj, a dirigent toga bio je Aleksej Šved sa 27 poena i 12 asistencija. Dakle izabranici Ace Petrovića su se sapleli na prvoj prepreci nakon grupne faze, a dalje će ići Rusija.

Vidno razočaran, a i nervozan, posle poraza bio je Dario Šarić. Njega je prvo razljutilo pitanje o tome da 15 minuta nije imao ni skok ni asistenciju u igri, a kap koja je prelila čašu bilo je poređenje novinara sa porazom od Srbije u četvrtfinalu Olimpijskih igara prošlog leta što je očigledno još uvek rana Šarića:

– To je tvoje mišljenje, ja mislim da nije tako. Mislim da sam odigrao korektnu utakmicu i neću više da vam odgovaram.

A našu reprezentaciju je pominjao i otac ovog košarkaša, Predrag Šarić, koji je pre izvesnog vremena rekao kako se nadao Srbiji na početku nokaut faze Eurobasketa, ali da je u redu i Rusija koju će Hrvatska takođe poraziti.

European basketball championship, Evropsko prvenstvo u kosarci Eurobasket Srbija – Madjarska, Serbia – Hungary 10.09.2017. Istanbul, Turska, 10. Septembar 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)