0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

VUČEVIĆ VERUJE U ‘ORLOVE’: As Orlanda vidi Srbiju na pobedničkom postolju

Objavljeno: 09.09.17 u 23:56

Crna Gora je ostvarila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, a najbolji igrač ove reprezentacije Nikola Vučević dao je zanimljivu izjavu medijima nakon ovog istorijskog uspeha.

Crnogorci su bili treći u Grupi C u Klužu, iza Španije i Hrvatske, a do osmine finala stigli su pobedama nad Mađarskom, Češkom i Rumunijom.

Možemo biti zadovoljni ovim do sad. Jeste da ljudi u Crnoj Gori vole da maštaju jer igram ja u NBA, Dubljević je bio MVP španske lige, imamo još nekoliko igrača iz jakih liga, i oni automatski misle da to znači medalja. Treba biti realan, Crna Gora je mala zemlja, mi smo novi na ovakvim prvenstvima, prva dva nismo imali nikakav uspeh, išli smo kući sa jednom ili dve pobede posle prvog kruga. Sada smo ostvarili tri, možda Rumunija, Mađarska i Češka nisu košarkaške velesile, ali smo sve dobili sa velikom razlikom. Mislim da je ovo uspeh za nas, mlada je ekipa, tek smo dve godine na okupu. Svaka naredna pobeda je dodatni uspeh. Ostvarili smo glavni cilj, da prođemo grupu, rekao je Vučević

Crna Gora je u osmini finala lako mogla da igra sa Srbijom, da Letonija nije savladala Tursku. 

Iskreno, nisam mnogo razmišljao o tome. Kada dođeš do ovog dela prvenstva ne možeš mnogo da biraš. Sve ekipe imaju određeni kvalitet. Srbija je sigurno jedan od favorita za medalju. Ali poznajemo Srbiju malo bolje nego Letoniju pa nam je bilo svejedno koga ćemo dobiti. Da igraju Teo, Radulja, Nedović, Jokić, Kalinić, sigurno da bi im bilo lakše. Ali Srbija i dalje ima veliki kvalitet, Bogdan je odlično preuzeo ulogu lidera na EP. Igra sjajno. Taj sistem koji igraju već nekoliko godina sa Sašom Đorđevićem je njihov verovatno najveći kvalitet. Tačko se zna ko šta radi. U odbrani igraju veoma čvrsto, u napadu se lopta dobro kreće. Imaju dobre kreatore, Jović može da preuzme ulogu Teodosića. Mislim da je Srbija uz Španiju glavni favorit, dodao je Vučević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter