0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

ŠTIMAC: Ratnički smo nastrojeni! MARJANOVIĆ: Bitan je svaki napad, svaka odbrana…

Objavljeno: 07.09.17 u 19:32

Srpski košarkaš Vladimir Štimac rekao je danas da je njegova reprezentacija ‘ratnički nastrojena’ pred eliminacionu fazu Evropskog prvenstva.

– Više nemamo pravo na kiks, ali smo spremni na to. Iz Srbije smo, zna se kakav mentalitet imamo i daćemo sve od sebe da budemo ratnički nastrojeni. Ekipa smo, svako može da iskoči i to je naše najjače oružje – rekao je Štimac novinarima u Istanbulu.

Reprezentacija Srbije je savladala Belgiju sa 74:54 i posle pet utakmica ima četiri pobede. Srbija će posle večerašnje utakmice Letonija-Turska saznati da li će biti prva ili druga na kraju grupne faze i ko će joj biti protivnik u osmini finala.

Vladimir Štimac je rekao da mu je krivo zbog poraza od Rusije, jedinog u grupnoj fazi.

– Krivo mi je što nismo pobedili Rusiju, mislim da smo tad bili malo bolji nego što rezultat pokazuje. Ko god da nam bude protivnik, spremićemo se maksimalno i dati sve od sebe – rekao je Štimac.

Najefikasniji u duelu sa Belgijom, Boban Marjanović rekao je da je Srbija spemna za narednu fazu.

– Trudili smo se da odigramo što bolje možemo i tako se spremimo za nastavak. Svaka pobeda je veoma važna, svaki napad, svaka odbrana. Možemo da izvučemo pouke iz ove utakmice – rekao je Marjanović.

Marjanović je kazao da je njegova ekipa spremna za eliminacionu fazu.

– Ima još mnogo grešaka, ali ćemo pokušati da ih ispravimo do sledeće utakmice – kazao je Marjanović.

Vladimir Lučić je rekao da je ostvarena ‘dobra pobeda’.

– Imali smo pravi pristup, što je najvažnije. Nadamo se da ćemo uz pobedu Letonaca uspeti da budemo prvi jer će biti lakši žreb u nastavku – rekao je Lučić.

On je naveo da će predstojeća pauza dobro doći njegovoj ekipi.

– Imaćemo dva dana, sasvim dovoljno vremena da se oporavimo. Bićemo spremni ko god da nam dodje za protivnika – kazao je Lučić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter