3
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

POBUNA U REPUBLICI SRPSKOJ: RTS obrazložio zbog čega Srbi tamo ne mogu da gledaju ‘orlove’

Objavljeno: 07.09.17 u 15:49

Mnogi ljubitelji košarke iz Republike Srpske pobunili su se zbog nemogućnosti da gledaju nastupe reprezentacije Srbije, a RTS im je kroz saopštenje obrazložio zbog čega.

U saopštenju koje potpisuje generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević upozoreni su kablovski operateri u Republicli Srpskoj i celoj Bosni i Hercegovini da poštiju pravila iz ugovora o prenosima potpisanim sa FIBA.

Razlika između kablovskih i ‘domaćih’ operatera za zemaljsko emitovanje pojašnjena je u novom obrazloženju, u kom se čak navodi da bi zbog tih problema Javnom servisu moglo biti oduzeto pravo na emitovanje slike iz Istanbula.

– Radio-televizija Srbije je kupila prava za zemaljsko emitovanje, to jest za Prvi i Drugi program, i to isključivo za teritoriju Srbije. RTS HD je kablovski kanal, a pravo za kablovsko emitovanje kupila je druga televizija. Osim toga, pojavljuje se problem i sa emitovanjem RTS-ovih kanala u kablovskim sistemima Bosne i Hercegovine – navodi se u saopštenju RTS-a.

– Vlasnici prava poslali su upozorenje RTS-u da će FIBA uskratiti signal sa Evropskog šampionata ukoliko se nelegalno emitovanje u Bosni i Hercegovini nastavi, iako RTS nema mehanizme da to spreči.  Zbog toga javno molimo sve kablovske operatere da poštuju pravila u skladu sa postojećim ugovorima o reemitovanju RTS-ovih kanala.

Srbija danas od 16:15h igra u Istanbulu poslednju utakmicu grupne faze protiv selekcije Belgije, a prenos je na prvom programu RTS.

0
0

3 Komentara

  1. Covjece ja sam iz Republike Srpske kakve ja imam veze sa Bosnom i Hercegovimom kad ce te to vec jednom shvatiti.Zaboli me ona stvar za Husom,Mujom,Hasom ocu da gledam Bogdana,Milosa,Lazara,Ratka..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter