0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET: Pobede Crne Gore i Letonije, Srbija dobila protivnika za osminu finala!

Objavljeno: 07.09.17 u 21:39

Rezultatom 86:69 je Letonija savladala Tursku, dok je Crna Gora bila bolja od Rumunije i pobedila rezultatom 89:79.
Kristaps Porzingis je bio maestralan večeras i ‘odlučio’ protiv koga će Srbija igrati u osmini finala Evropskog prvenstva.

Nakon večerašnjeg raspleta postalo je jasno, za četvrtfinale će se Srbija boriti sa Mađarskom.

Pobeda Letonije nad Turskom je Srbiju stavila na prvo mesto ove grupe.

Letonci su imali bolje veče od svojih rivala. Od samog starta je bolju igru pružio letonski sastav, ali ni Turci nisu kaskali već su uspevali da održe priključak. Do najveće prednosti je Letonija stigla tokom drugog perioda, kada su igrali na pragu dvocifrene prednosti. Do nje su stigli u narednom kvartalu kada je zahvaljujući Blumsu i Porzingisu Letonija povela sa 64:54.

Ali je onda usledila neverovatno uzbedljiva poslednja četvrtina. Turci su uspeli da smanje na samo dva poena razlike, nakon sjajne serije Turske. Zahvaljujući pogotku za tri poena Dajrisa Bertansa, Letonija se ponovo odlepila. Dajris Bertans je potom iznudio i namernu ličnu Mahmetoglua, što se ispostavilo kao ključni detalj za pobedu Letonije.

Kao što je već rečeno, Kristaps Porzingis je bio najbolji sa 28 piena, a leđa mu je sa 17 čuvao iskusni Blums. Čedi Osman je na drugoj strani imao 24, a Mahmatoglu 19.

Nošeni centarskim tandemom Dubljević Vučević, Crnogorci su prilično lako savladali Rumuniju i zakazali duel sa Letonijom koja je savladala Tursku. Inicijativa Crne Gore urodila je plodom od samog starta, već do poluvremena su imali prilično ubedljivu, dvocifrenu razliku na svojoj strani. Onda su Rumuni zaigrali veoma dobro u trećem periodu, ali ni Crna Gora nije dopustila da se razlika smanji te je u tom periodu postignuto čak 47 poena.

Selektor Tanjević je večeras dao odmor Marku Todoroviću i Tajrisu Rajsu koji nisu u potpunosti spremni zbog blažih povreda.

Najbolji u redovima Crne Gore bio je Đurišić sa 14 poena, Bojan Dubljević je imao 13 poena, 11 je ubacio Vučević, a po 10 Radončić i Vranješ. Kuti je bio najbolji u timu Rumunije sa 16 poena, a 14 je postigao Mandake koji je imao 10 skokova i 11 asistencija, odnosno tripl-dabl plejmejkera Rumunije.

LETONIJA – TURSKA 89:79
(24:22, 23:16, 22:25, 20:16)

LETONIJA: Porzingis 28, Blums 17, Dav. Bertans 9, Dai. Bertans 8, Tima 5, Smits 2, Janicenoks, Strelnijeks 1, Škele 5, Grazulis, Peiners 8, Mejers 6.

TURSKA: Vejseloglu 4, Balbaj 2, Guler 7, Osman 24, Hersek, Erden 10, Mahmutoglu 19, Aldemir 5, Sanli 4, Korkmaz, Sipahi 4, Koksal.

CRNA GORA – RUMUNIJA 86:69
Kluž

CRNA GORA: Rajs, Vučević 11, Šehović, Pavličević 9, Radončić 13, Todorović, Dubljević 13, Barović 6, Mihailović 5, Ivanović 5, Vranješ 10, Đurišić 14

RUMUNIJA: Mandaš 14, Petrisor, Paliciuc, Moldovanu, Nikolesku 2, Kalota Popa, Olah, Nikoara 6, Kate 2, Torok 10, Bačiju 11, Kuti 18

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter