0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

ČEKAJU SE LETONIJA I TURSKA: Evo za koga će navijati Bogdan Bogdanović

Objavljeno: 07.09.17 u 19:24

Naš nacionalni tim je odradio svoj deo posla i upisao novu pobedu na evropskoj košarkaškoj smotri.
Ipak, pozicije plasmana u narednu fazu znaće se tek nakon što koplja ukrste Letonija i Turska.

Srbija je lako porazila Belgiju u svom poslednjem meču grupne faze Eurobasketa. Pulene Aleksandra Đorđevića očekuje osmina finala, ali još uvek nije poznato na koga će ići naš nacionalni tim.

– Voleo bih da pobede Turci jer imam ovde dosta prijatelja, a voleo bih da pobedi i Letonija zbog Davisa Bertansa. Bitno je da se prođe ta osmina finala i četvrfinale, i da uđeš u borbu za medalju. A sad, ko je u polufinalu, isto ti je… Slovenija je pokazala ozbiljan kvalitet, i sve su to nezgodne ekipe… Litvanija će igrati sa iskustvom sve bolje iako se nisu pokazali u grupi, biće i tu nekih iznenađenja sigurno, rekao je Bogdan Bogdanović.

Razlog za zadovoljstvo imao je i Aleksandar Đorđević koji je sjajno komandovao našom reprezentacijom danas. Belgija je imala jedan nalet i seriju od sedam vezanih poena u prvoj četvrtini koju je Đorđević prekunuo tajm-autom, nakon čega je usledila mnogo bolja igra Srbije.

– Znali smo da će biti teško bilo je neizvesno u jednom trenutku. Ipak zaigrali smo jače „hranili“ loptama naše centre. Sa druge strane odigrali smo dobru odbranu na šuterima Belgije. Igrači pričaju među sobom, pričamo na sastancima, to me jako raduje. Danas je bila jedna jako dobra odbrana. 40 minuta intenziteta na terenu. Način na koji smo odiugrali ovbu fazu mislim da je pozitivan, pokazali smo borbenost, duh reprezentacije Srbije i to me raduje, rekao je selektor nakon pobede.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter