7
Evrobasket 2022

European basletball championship, Evropsko prvenstvo u kosraci Eurobasket Srbija - Letonija, Serbia - Latvia 01.9.2017. Istanbul, Turska, 1. Septembar 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

DVE OPCIJE PRED ‘ORLOVIMA’: Pobeda Letonije nam otvara vrata polufinala!

Objavljeno: 06.09.17 u 20:35

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra od 16.15 igra meč poslednjeg kola ‘D’ grupe protiv Belgije, ali će svim mislima biti u duelu kojji Letonija igra protiv domaćina Turske.

Dve opcije su pre ‘orlovima’, jedna po kojoj bi naš tim na kraju bio prvi na tabeli i druga po kojoj bismo zauzeli drugo mesto. Naš tim će lidersku poziciju u grupi zauzeti ako Letonija pobedi Tursku. Ako se to dogodi ‘orlovi’ bi u osmini finala igrali protiv Mađarske, a u četvrtfinalu sa boljim iz dvoboja Italije i Finske. Lakšeg puta do polufinala nema, jer najjači tim u ovoj kombinaciji je Italija, ali Marko Belineli, Luiđi Datome i drugari ne blistaju. Ono što je takođe veoma važno, Srbija bi do finala izbegla Španiju, što znači da bi u polufinalu igrala sa Litvanijom ili Hrvatskom, ako bi ove dve selekcije opravdale ulogu favorita u osmini finala i četvrtfinalu.

Druga opcija je daleko, daleko teža. Ako bi Turska sutra pobedila Letoniju, Srbija bi bila druga, a to znači da bi u osmini finala išla na Crnu Goru. Ako bi ‘orlovi’ preleteli ‘sokolove’, rival u četvrtfinalu bi bio apsolutni hit prvenstva Slovenija. U polufinalu bi nas već čekao ‘klasik’ sa Španijom.

Držimo palčeve, Letonci igrajte za nas!

0
0

7 Komentara

  1. Pravite kalkulacije samo na utakmicama Srbije i Letonije. Pravite kalkulacije neuračunavajući eventualni poraz Rusije od Engleza.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ako Turska pobedi mi smo drugi! onda su rusi prvi a letonci treci. Ako letonci pobede mi smo prvi a letonci drugi, rusi treci, jer onda se gleda kos razlika izmedju nas letonaca i rusa: Mi smo dobili letonce 10 razlike a izgubili od rusa 3 razlike znaci imamo +7, letonci su izgubili od nas 10 razlike a dobili ruse 15 razlike znaci imaju +5, a rusi imaju -12.
    A ako turci pobede onda se samo gleda duel izmedju nas i rusa znaci idemo na drugo mesto.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ma vi ste retardirani kako ako turska pobedi mi smo drugi?? Ako turska pobedi mi smo prvi a ako Letonija pobedi drugi smo

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter