0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

KALKULACIJE: Može li Srbija do prvog mesta? Nije toliko realno, ali je moguće…

Objavljeno: 05.09.17 u 10:48

Posle trijumfa nad Turskom, logično, porasli su apetiti ljubitelja košarke u Srbiji, ali do prvog mesta u grupi bi trebalo dosta rezultata da nam se ‘poklopi’.

Dan nakon trijumfa pred 10.000 Turaka u ‘Ulker areni’ u Istanbulu, red je da se po starom srpskom običaju osvrnemo na čuvene kalkulacije i puta do prvog mesta u grupi D Eurobasketa.

Bez omalovažavanja selekcija Velike Britanije i Belgije, sve računice ćemo svoditi pod pretpostavkama da će ih i Srbija, ali i Rusija savladati u naredna dva kola.

Ključan će biti današnji meč koji će već od 13:15h igrati Rusija (trenutno ima skor 3-0) protiv Letonije (2-1). U slučaju trijumfa Rusije sve je jasno – Rusi će u osminu finala kao prvi, a mi kao drugoplasirani tim, jer imaju bolji međusobni skor u direktnom duelu.

Međutim, pobeda Letonije bi nam otvorila nadu za prvim mestom, jer bismo tada navijali za Porzingisa i drugove u poslednjem kolu da savladaju i Tursku. Jedino tada bismo sa prvog mesta otišli u nokaut fazu.

Jer, stvorio bi se krug od tri reprezentacije sa skorom 4-1 između Srbije, Rusije i Letonije, a onda bi se gledala međusobna koš-razlika. Mi bismo zbog trijumfa nad Letonijom od 92:82 i poraza od Rusije od 75:72 imali +7, Rusi bi svakako imali manje od nas, a takođe bi trijumf Letonaca od 17 ili više razlike nad ‘zbornajom’ mogao da nam oduzme lidersku poziciju.

FOTO: STARSPORT

Stvar je jasna, odgovaraju nam samo dve pobede Letonije u naredne dve jako teške utakmice za njih, s tim da ona protiv Rusije bude manja od 17 poena. Osim, naravno, ukoliko Rusi kiksnu protiv Velike Britanije u poslednjoj rundi, što bi zaista bilo ravno čudu.

Bilo kao prvi ili kao drugi u grupi, u osmini finala najverovatnije bismo išli na Crnu Goru, Mađarsku ili Češku, jer se te selekcije bore se za treće i četvrto mesto u grupi C u Klužu.

Kasnije u četvrtfinalu bi nas kostur ukrstio sa selekcijama A1 ili A2, što će najverovatnije biti Francuska ili Slovenija, ali to je za sada isuviše daleko…

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter