0
Košarka

FOTO: YouTube

AMERIKUP: Argentini malo i plus 20, Amerikanci osvojili zlato

Objavljeno: 04.09.17 u 13:20

Košarkaši SAD trijumfovali su na AmeriKupu, pošto su u finalu posle velikog preokreta savladali selekciju Argentine sa 81:76.

Nošeni fantastičnom podrškom navijača u Kordobi, ‘gaučosi’ su držali konce u svojim rukama čak 30 minuta, ali su na kraju ipak ostali bez željene titule. Domaćin je predvođen Brusinom, Kampacom i Dekom imao velikih +20 početkom treće deonice, ali su Vorni, Hiliard i Manford pokrenuli veliku seriju za trijumf svoje ekipe.

Amerikanci, koje su na ovom turniru predstavljali manje poznati igrači (samo dvojica iz NBA lige), prvi put su poveli tek u 35. minutu, ali su na kraju došli do trofeja.

Kod Amerikanaca je najefikasniji bio Vorni koji je meč završio sa 21 poenom i 7 skokova, Hiliard je dodao 15 poena i 6 skokova, a potencijalno pojačanje Crvene zvezde Ksavijer Manford  je postigao 10 poena. U sastavu Argentine za koju nije igrao Luis Skola na ovom meču, Brusino je ubacio 26, a Fakundo Kampaco 15 poena.

Amerikanci su sedmi put slavili na ovom turniru koji ove godine nije donosio plasman na Mundobasket i Olimpijske igre.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter