4
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

SALE PONOVO NEZADOVOLJAN: Opravdano – Šta štiti regularnost takmičenja? (FOTO)

Objavljeno: 03.09.17 u 13:20

Selektor i kapiten srpske reprezentacije su iskoristili slobodan dan kako bi sumirali utiske za medije sa prve dve utakmice.

Naš nacionalni tim ima polovičan učinak, pobedu nad Letonijom i poraz od Rusije.

Kao i posle meča sa Letoncima, ni nakon jučerašnjeg Aleksandar Đorđević nije zadovoljan suđenjenjem. Slektor je rekao da je FIBA već kontaktirana zbog propusta sa Letonijom, a da će biti i zbog onih protiv Rusa, pogotovo kod faula Mozgova nad Mačvanom.

– Bila je agresija na Branka Lazića, poslednjih 20 sekundi prve utakmice, od strane igrača Letonije. Ja sam tražio isključenje za tog igrača, jer je to bio faul za isključenje. I žalbu smo odmah poslali. Ja sam se bunio i dobio sam kaznu od Fibe. I ako sam, jer sam prekršio pravilnik, nesportsko ponašanje trenera, da bi odmah nastavio:

FOTO: STARSPORT

– Pitam ja – koja je konsekvenca, kada na ovakvom takmičenju igrač bude isključen? Da li je on može da igra narednog dana. Šta štiti regularnost takmičenja? Janis Tima je igrač koji je napravio faul na Lazićem, koji već ima problem i na terapiji je stalno. Nije trebalo da igra protiv Rusije, ali je igrao. Dakle, Tima je Belgiji dao 27 poena. I, šta ćemo sad, kazao je selektor.

Onda se Aleksandar Đorđević posebno osvrnuo na drugu utakmicu i za sada jedini poraz na Eurobasketu:

– Najvažnije poene na utakmici koje je Rusija dala, Mozgov je sa obe ruke uhvatio Mačvana i nije mu dao da se pomeri. To se vidi i na snimku i to će biti poslato Fibi. A to je bio klasičan primer da je trebalo da bude sankcionisan. Dakle, ako postoji nesportsko ponašanje, granica mora da postoji. Sudije su tri sata ostale i gledale snimak. I to će biti instruktivni snimak kako je napravljena greška u odluci. Ja sam se ljutio na moje momke što su napravili tehničke greške.

FOTO: STARSPORT

Selektor se potom osvrnuo na meč koji očekuje Orlove na Evropskom prvenstvu, a to je duel sa domaćom selekcijom. To će biti jedna od najvećih provera našeg tima u Istanbulu uzeći u obzir da je Turska jedna kvalitetna reprezentacija koja će imati podršku navijača.

– Kao i uvek na ovim takmičenjima, analizira se prethodna utakmica, traže se pozitivne stvari, da probamo da popravimo neke greške koje su se dešavale. Ovo je dugo takmičenje, pred nama je još dosta posla. Fokus je sad na meč sa Turskom. Biće paklen ambijent, odatle crpe veliku energiju, biće dosta udvajanja i presinga. Moramo da budemo pažljivi sa loptom, da ne izlazimo iz naših okvira. Tražimo zajedničko rešenje. Sve je otvoreno, jako je interesantna grupa, što se videlo i u meču Turske i Velike Britanije. Čak i Velika Britanija ima oružje s kojim može da parira ekipama ovde. Moramo da budemo koncentrisani na naš zadatak, rekao je Đorđević.

0
0

4 Komentara

  1. A po tebi bi trebao da igra Lazic umesto Bogdana?! Pa igrao je taj isti Lazic, koji je poznat kao dobar odbrambeni igrac a videli smo svi i kako je igrao juce ( za 10 sec 5 poena Sweda ) a usao je da bi ga zaustavio… Tako da molim batali se navijackih strasti i badalastina i pocni biti malo realan… A realnost je da smo uz staticnu igru i los suterski dan najvise pokradeni od ljudi u sivom…

    0
    0
    Odgovori
  2. Samo ludak može da se nada medalji kad mu je najbolji igrač Mačvan i igra 30minuta, a Gudurić i Lazić uglavnom greje kupu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter