2
AdmiralBet ABA Liga

SASTANAK ABA LIGE: Kreće Druga liga, ali i Superkup ovog septembra bez šampiona Zvezde!

Objavljeno: 30.08.17 u 18:08

U Beogradu je danas održan sastanak Predsedništva ABA lige na kome se govorilo o auktuelnim temama, a dve glavne su bile Druga liga i novo takmičenje Superkup.

Naravno, prva tema je bila nova sezona u ABA ligi, ali se govorilo o novoformiranoj drugoj ligi, kao i juniorskim takmičenjima. U sklopu priprema za Drugu ABA ligu, Predsedništvo i menadžment ABA lige održali su i sastanak sa predstavnicima 10 klubova koji će naredne sezone biti deo Druge lige (Borac, Bosna, Dinamik, Krka, Lovćen, Ohrid, Rogaška, Split, Teodo i Zrinjski). Preostala dva učesnika Druge ABA lige biće poznata posle kvalifikacija koje će biti održane od 27. do 29. septembra u Laktašima, a učestvovaće Sutjeska, Primorska, Vršac i pobednik predkvalifikacija za klubove iz Bosne i Hercegovine (Sloboda Tuzla, Mladost Mrkonjić grad, Široki).

Predsedništvo ABA lige konstatovalo je da pripreme za organizaciju ABA Super kupa, koji će se održati od 20. do 23. septembra u Baru teku prema planu i da će turnir na kome učestvuju Partizan, Cibona, Cedevita, Mega Bemaks, Mornar, FMP, Budućnost i domaćin Mornar predstavljati idealnu uvertiru za sezonu 2017-2018. Zanimljivo da šampiona Crvene zvezde nema.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter