0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET: Dva puta smo ih preslišali, Misas je sada izabrao 12 momaka i moli Boga da izbegne Srbiju

Objavljeno: 26.08.17 u 19:09

Do početka Eurobasketa u Finskoj, Rumuniji, Izraelu i Turskoj ostalo je još pet dana, a selektori nacionalnih timova polako saopštavaju spisak igrača na koje računaju.

Grčka je uvek u krugu favorita u borbi za trofej, isto je i ove godine, samo da izbegnu Srbiju. Heleni su dva puta tokom priprema preslišani od strane ‘orlova’, kako u Beogradu, tako i u Atini. Upravo će Grčka put Finske krenuti posle poraza od Srbije. Samo 24 sata kasnije selektor Helena Kostas Misas odredio je 12 igrača na koje računa za Eurobasket.

U timu nema nijednog NBA igrača, to jest samo trojica dolaze iz inostranstva. Reč je o Janisu Burusisu koji sada igra u Kini, Jorgosu Papajanisu koji dolazi iz NBA ‘D’ lige i Kostasu Slukasu iz Fenerbahčea. Ostatak čine igrači Olimpijakosa i Panatinakosa Nik Kalates, Vangelis Macaris, Nikos Papas, Kostas Papanikolau, Joanis Papapetru, Tanasis Adetokumpo, Jorgos Printezis, Dimitris Agravanis i Jorgos Bogris.

Grčka se na Eurobasketu nalazi u najslabijoj grupi ‘A’ sa selekcijama Francuske, Finske, Islanda, Slovenije i Poljske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter