0
Evrobasket 2022

AKROPOLIS KUP: Srbija nastavila pobednički niz, sjajna igra Bobija Marjanovića

Objavljeno: 23.08.17 u 19:49

Reprezentacija Srbije nastavlja sa odličnim nastupima u pripremnim mečevima. Saletovi ‘orlovi’ su na ‘Akropolis kupu’ savladali reprezentaciju Italije rezultatom 73:65 (22:24, 18:14, 19:18, 14:9).

Nakon osvojenih turnira u Beogradu i Hamburgu, Srbija je nastavila pobednički niz i u Atini. Pred svega stotinak gledalaca u Olimpijskoj dvorani kapaciteta 18.500 mesta, naši reprezentativci su bili bolji od ‘azura’.

Prva četvrtina protekla je u rezultatskoj klackalici, a dominirao je centar Detroita Boban Marjanović koji je nanizao 12 poena. Selektor Saša Đorđević menjao je na poziciji plejmejkera, pored Stefana Jovića i Vasilija Micića, još Bogdana Bogdanovića i Marka Gudurića i ova potraga za pravim rešenjima pred početak Evropskog prvenstva i jeste dovela do egal utakmice od prvog do 20. minuta. U redovima Italije najraspoloženiji je bio Marko Belineli koji je u prvom poluvremenu postigao 13 poena.

Italijani su bolje krenuli u trećoj deonici i u 25. minutu su imali najubedljiviju prednost od 49-42. Tajm-aut Saše Đorđevića trgao je „orlove“, koji su serijom 8:0 za nepuna tri minuta  došli do 50:49. Marjanović je nanizao još pet poena do kraja ovog kvartala i Srbija je na kraju treće četvrtine vodila sa tri poena razlike. U poslednjoj deonici najraspoloženiji je bio Bogdan Bogdanović koji je sa pet vezanih poena odveo Srbiju na maksimalnih plus osam. Italijani su pokušavali da uhvate priključak velikim brojem ispucanih trojki, ali su u većini slučajeva bili neprecizni. ‘Orlovi’ su u poslednjoj deonici dozvolili Italijanima da postignu svega devet poena i rutinski su meč priveli kraju.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Boban Marjanović sa 21 poenom i 8 skokova, Vladimir Lučić je dodao 12, a Bogdan Bogdanović 10. Kod Italijana dvocifreni su bili Marko Belineli sa 20 i Pjetro Aradori sa 11 koševa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter