0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ POSLE OTKAZA RADULJICE: Teo i Nedović zbog povreda ne idu u Hamburg, pozitivan sam, ali… (FOTO)

Objavljeno: 17.08.17 u 12:44

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević suočava se sa velikim problemima u pripremama za Eurobasket u Turskoj.

Za Marka Simonovića je gotovo izvesno da će propustiti Eurobasket, a današnja vest da će isti slučaj biti i sa Miroslavom Raduljicom zadala je ozbiljan udarac našim ‘orlovima’.

Tu vest potvrdio je i Aleksandar Đorđević u izjavi za ‘Blic’ uoči poletanja ka Hamburgu, gde će Srbija igrati na jakom turniru protiv Poljske, Turske i Nemačke.

Povrede malo menjaju planove, ali ne i krajnji cilj. Tako se i formiraju očekivanja od turnira u Nemačkoj gde neće biti ni Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića.

– Očekivanja su pre svega da iz ovog turnira izađemo bez povreda. Sada smo u jednoj situaciji koja nije prijatna, ali tako je. Raduljica nažalost više neće biti deo ekipe ovog leta, moraće da preskoči ovo Evropsko prvenstvo jer nije mogao da na vreme izađe iz problema koje vuče. Teodosić je ostao u Beogradu da odradi poslednji deo tog programa koji ima još tri dana. Priključiće nam se od ponedeljka u Atini. Takođe, i Unikaha zahteva od Nedovića da se pojavi na kontroli, tako da ni on neće putovati sa nama. On putuje za Malagu da se utvrdi stanje, ali njegova povreda ide dobro, počeo je da radi sa loptom, da na treningu igra “pet na nula” i jako sam pozitivan oko njega – izjavio je Đorđević.

– To su neke stvari koje ne možemo da predvidimo. Što se tiče drugih momaka treniraju odlično, treniraju jako, imaju odličan odnos prema igri, treningu i radu i zato očekujem jednu dobru i snažnu Srbiju. Onako kako smo se predstavili na turniru u Beogradu, to nam je jedini pravac i cilj. Da igramo tu čvrstu košarku i da iz toga izvlačimo naš kvalitet – poručio je selektor.

FOTO: STARSPORT

Đorđević smatra da ekipa reaguje veoma dobro na sve nedaće i povrede koje ih pogađaju u poslednje vreme.

– Reaguje jako dobro. Mi imamo plan i program i sprovodimo ga kako treba. I Teo i ostali iako ne igraju stalno su sa nama, stalno pomažu savetima mlađima i neiskusnijama. Međutim, naravno da nije isto kao kad su na terenu naravno. Izuzetno sam pozitivan što se tiče Tea, mislim da će za pet-šest dana biti onaj pravi. Prošao je kroz deo priprema na Kopaoniku, onda se vratio u Beograd i osetio taj neki bol, ali to su sve neke stvari koje verovatno ekipa oseća. Mi moramo da idemo dalje i da tražimo našu igru i bez igrača koji nisu tu.

Ambicije se, pored svega, nikako ne menjaju.

– Ambicije su nam uvek velike. Da nisu velike, ne bi bili ovde i ne bi nosili ovaj dres. Ne smemo da bežimo od toga, imamo kvalitet, dobre igrače koji su izuzetno takmičarski raspoloženi, one koji su izuzetno napredovali. Prema tome, na nama je da pokažemo vrednost i kvalitet u bilo kom sastavu. Dok god idemo na velika takmičenja, nama će medalja uvek biti cilj bez obzira na sve – zaključio je Đorđević.

Dakle, narednih dana ‘strepećemo’ do novih izveštaja lekara oko zdravstvenog stanja Nemanje Nedovića i Miloša Teodosića

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter