0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

PRIPREME ZA EUROBASKET: Debakl ‘galskih petlova’ u Litvaniji

Objavljeno: 15.08.17 u 22:35

Nastavljaju se pripreme košarkaških reprezentacija za predstojeće Evropsko prvenstvo, a danas je u centru pažnje bio meč između Litvanije i Francuske.

Nakon poraza koji su doživeli na pripremnom turniru u Orleanu, izabranici Dainiusa Adomaitisa su se revanširali “trikolorima” i ubedljivo ih pobedili rezultatom 96:71 u susretu odigranom u Kaunasu. Bila je ovo prva pobeda Litvanije nakon tri uzastopna poraza u pripremnom periodu. Da podsetimo, Litvanci su pre ovog meča doživeli poraze od Gruzije, Hrvatske i Francuske.

Plejmejker italijanskog Armanija Mantas Kalnietis predvodio je Litvance sa 18 poena i devet asistencija. Košarkaš madridskog Reala Jonas Mačiulis je dodao 15 koševa, dok je Domatas Motijunas zabeležio 13 poena. U redovima Francuske se istakao Nando De Kolo sa 16 postignutih poena.

Litvanci se na Evropskom prvenstvu nalaze u grupi B zajedno sa domaćinom Izraelom, Nemačkom, Italijom, Gruzijom i Ukrajnom, dok se Francuzi nalaze u grupi A sa Poljskom, Islandom, Grčkom, Slovenijom i domaćinom Finskom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter