1
Evrokup

FOTO: STARSPORT

STEFAN JOVIĆ: Bajern sam izabrao ‘zbog psa’!

Objavljeno: 13.08.17 u 09:57

Stefan Jović napustio je ovog leta Crvenu zvezdu i preselio se u Minhen gde će mu trener biti sadašnji selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Razvalio je Bajern 2015. godine kada je postavio rekord Evrolige sa 19 uspešnih asistencija. Od tada Bavarci jure srpskog pleja i najzad su ga uhvatili. Bajern želi sada na velika vrata da se vrati u ‘elitu’, a sastav je sada respektabilan, sasvim dobar da se pomrse računi Bambergu i da se napadne Evrokup.

Stefan Jović je u razgovoru za Novosti otkrio zbog čega se pored evroligaških ponuda ipak odlučio za Evrokup i Bajern iz Minhena.

– Imao sam nekoliko ponuda, a ova od Bajerna je bila u „top dva“. Izuzetno je dobra i finansijski, a i kad su ostali uslovi u pitanju. Nije prošlo mnogo vremena od prelaska, već sada mi je jasno kakav je to profesionalizam. Oni brinu koji ću automobil voziti, gde će mi dete ići u obdanište, pa čak idu do toga ko će mi čuvati psa. Moje je samo da igram košarku, tako da sam na oduševljen tretmanom – otkrio je Jović za Novosti.

U Bajernu se neće osećati usamljeno, pored selektora Aleksandra Đorđevića tu su i saigrači iz reprezentacije Vladimir Lučić i Milan Mačvan. Takođe, tu je i bivši saigrač iz Crvene zvezde Maik Cirbes.

– Tamo ću imati igrače koji su školovani, razumeju košarku, prave razliku, a i meni olakšavaju da igram na tom nivou. Pored naših, tu su Cirbes, Đedović… Mnogo mi je bilo bitno koga imam u ekipi, s kim ću da radim, ko mi je na klupi. Plus imam medicinski tim koji može odmah da reaguje ako bude trebalo, koji će da me prati dve godine. To mi je mnogo bitno. Tako da sa te strane mislim da sam napravio pravi potez što sam otišao u Bajern – istakao je Jović.

Pre početka priprema u Bajernu, pred Stefanom Jovićem je veliki zadatak, da pokuša sa reprezentacijom Srbije da se domogne medalje na Eurobasketu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter