3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

BRANKO LAZIĆ: Čast mi je što sam kapiten Crvene zvezde!

Objavljeno: 13.08.17 u 14:30

Crvena zvezda uveliko se priprema za novu sezonu. Pod vođstvom Dušana Alimpijevića crveno-beli marljivo treniraju, a u sredu dobili su i dodatan elan jer su na trening došli članovi reprezentacije Srbije – tim menadžer Nebojša Ilić i reprezentativac Branko Lazić.

Dobro poznato lice i novi kapiten crveno-belih Branko Lazić je u maniru pravog lidera iskoristio slobodan dan da ispita stanje na treningu svojih saigrača.

– Bez obzira što imamo vrlo malo vremena na raspolaganju od dolaska sa Kopaonika, i pred početak „Trofeja Beograd“ želeo sam svakako da dođem i obiđem momke i upoznam se sa novim stručnim štabom. Atmosfera je radna, odlična, i samo tako neka nastave. Ja ću im se sigurno priključiti potpuno spreman, kao i uvek – istakao je Lazić koji je imao i zvanični debi za reprezentaciju u ubedljivoj pobedi Srbije nad Grčkom na ’’Trofeju Beograda’’.

Veliki borac i u svakom smislu pravi vođa na terenu je nezamenjivi šraf u crveno-beloj mašineriji. S toga sa novim ugovorom je stigla i kapitenska traka za koju Lazić kaže da predstavlja veliku čast.

– Uloga kapitena je velika čast. Nova uloga mi nije u potpunosti nepoznata jer sam do sada imao status zamenika i znam veoma dobro koja je njena težina. Trudiću se da opravdam ukazano poverenje i da svojim primerom na najbolji način pokažem mladim igračima, koji će predstavljati okosnicu novog tima, šta znači dres Crvene zvezde – rekao je Lazić koji se potom osvrnuo na novi tim Crvene zvezde:

– Spadam među najiskusnije, ali tu je i Milko (Bjelica), a sada nam se pridružio i Marko (Kešelj). Nas trojica smo puno toga prošli u karijerama i mislim da ćemo imati šta da naučimo mlade saigrače. Zvezdini ciljevi su uvek oni najviši, a ja sam siguran da ćemo napornim radom uspeti da dođemo do nivoa koji zahteva borba na tri fronta.

Na treningu u sredu kapiten je pored novih saigrača upoznao i stručni štab. Dug razgovor sa trenerom Dušanom Alimpijevićem ostao je tajanstven, kako i treba da bude.

– Razgovarao sam sa trenerom Alimpijevićem i jako smo brzo pronašli zajednički jezik. Prošle sezone je napravio veliki uspeh sa FMP-om, pokazao se na velikoj sceni i sasvim zasluženo je dobio priliku da sa klupe predvodi Crvenu zvezdu. Ambiciozan je, ima jasnu viziju kako treba da izgledamo na terenu i siguran sam da ćemo imati veoma uspešnu saradnju – zastao je Lazić, a potom dodao:

– Naravno da i sa priprema reprezentacije pomno pratim sve što se dešava u klubu. Očekuje nas veliki rad, prvo kao i uvek na fizičkoj spremi, uz to kasnije i uigravanje tima. Sigurno da samo velikim radom i borbenošću možemo da dođemo i do kvaliteta koji ovaj tim nesumnjivo poseduje. Jer da ga ovi momci nemaju, ne bi ni bili u Crvenoj zvezdi. Vidim da se često provlače ta dva termina „strpljenje i poverenje“. I zaista je to suština svega. Želim samo da nas navijači podržavaju i da veruju u te momke koji će nositi crveno-beli dres. Ali, za početak, prvo da se pripremimo kako treba i da budemo zdravi.

Ciljevi Crvene zvezde mts u takmičarskoj sezoni 2017-2018 su jasno istaknuti. Juriš na trofeje u domaćim okvirima, prioritet je ABA liga, dok u Evroligi nema pritiska, već samo želje da se jedini predstavnik Srbije u ovom takmičenju prikažu ponovo u pravom svetlu.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter