6
Košarka

FOTO: KK MEGA LEKS

NOVA BURA MEĐU ‘VEČITIMA’: Zvezda ‘besna’ zbog Aranitovića, pomenula oca i ‘skauting’ Partizana

Objavljeno: 09.08.17 u 15:18

Neposredno nakon što su crno-beli na svom zvaničnom sajtu objavili da je Aleksandar Aranitović novi košarkaš Partizana, javila se i Zvezda.

Crveno-beli su uputili obaveštenje javnosti o tome kako je realizovan ovaj transfer, kao i da su prihodovali 100.000 evra od istog.

Ono što se odmah može primetiti jeste da Zvezdda definitivno nije zadovoljna odlaskom Aranitovića, pogotovo, kako stoji u tekstu, stavom mladog košarkaša nakon svega što je klub sa ‘Malog Kalemegdana’ učinio za njega.

U ovom saopštenju pominje se i otac Aleksandra Aranitovića koji je od kluba izričito tražio operaciju u Nemačkoj iako je Zvezda želela da obezbedi dobre uslove kod domaćih lekara mladom igraču, a da je odlazak u Nemačku greška, videlo se u sledećoj povredi.

Takođe, Crvena zvezda je poželela sreću Saniju i ‘klubu koji ima dugu istoriju ovakvog skautinga igrača koji su kasnije napravili ozbiljne karijere’, aludirajući na Partizan.

Prenosimo vam obaveštenje za javnost u celosti:

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost u cilju sprečavanja bilo kakvih spekulacija, i zlonamernih komentara koji bi mogli da uslede, da se odriče bilo kakvih prava i ugovora igrača Aleksandra Aranitovića.

Jedan od osnovnih postulata funkcionisanja ovog kluba i preporuka dolaska u KK Crvena zvezda mts, su osim igračkih, i ljudski kvaliteti.

Kroz ovaj transfer KK Crvena zvezda mts će prihodovati 100 hiljada eura., što smatramo još jednim dobrim poslom za naš klub.

Verujući da je za razvoj takvog talenta, nakon zapaženih nastupa u juniorskoj konkurenciji, najbolja solucija nastup u seniorskoj košarci , klub je poslao Aleksandra Aranitovića u ekipu Mega Leksa u kome bi imao minutažu i sakupljao neophodno iskustvo. Nažalost, Aranitović je doživeo tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata kolena.

KK Crvena zvezda mts je u narednom periodu učinio sve, da pomogne ovom igraču da se oporavi i vrati na teren. Odustali smo i od osnovnog plana da se teška operacija obavi u Beogradu pod nadzorom iskusnih i proverenih lekara, i na zahtev oca Aleksandra Aranitovića, koji je očigledno sklon hazarderskim potezima, o čemu mogu da posvedoće i brojni treneri u klubu, platili operaciju u Nemačkoj.

Koliko je taj potez bio pravi, govori i dalji sled događaja, i nova povreda Aranitovića nakon 8 meseci, iako se u potpunosti pridržavao procedure lekara koji su ga operisali u Nemačkoj.

Bez obzira što smo uvereni da bi KK Crvena zvezda mts mogao da spreči njegov odlazak iz kluba, sama namera i nezainteresovanost Aleksandra Aranitovića za klub, posle svega što je učinjeno za njega, precrtali su ga iz bilo kakvih daljih planova KK Crvena zvezda mts.

Aleksandru Aranitoviću, kao i klubu koji ima dugu istoriju ovakvog „skautinga“ i „pronalaženja“ igrača koji su kasnije napravili „ozbiljne“ karijere, želimo svu sreću u ovoj eventualnoj zajedničkoj saradnji…

 

0
0

6 Komentara

  1. Uvek su pravi igrači prelazili iz manjeg u veći klub. Nije napravio grešku kao Rakićević I slični što će izgubiti još jednu sezonu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter