0
Košarka

FOTO: STARSPORT

GUDURIĆ ZA HOTSPORT: Raditi sa ovim momcima je uživanje, cilj je medalja, hvala Kvinsiju!

Objavljeno: 01.08.17 u 18:00

Jedan od najmlađih igrača, ujedno možda i najveća nada srpske košarke, Marko Gudurić, po drugi put se nalazi među reprezentativcima Srbije. Prošle godine mu je „za dlaku“ izmakao odlazak na Olimpijske igre, pošto je zajedno sa Nemanjom Dangubićem u poslednjem „krugu“ ostao van tima.

Ove sezone Gudurić je na pripreme nacionalnog tima stigao kao zvezda u usponu, nakon što je bio jedan od ključnih košarkaša Crvene zvezde u Evroligi.

 Kakav je osećaj biti deo nacionalnog tima?

– Svako leto je novi izazov… Najlepše je biti ovde, igrati sa ovim momcima, družiti se sa njima, provoditi vreme sa njima… Presrećan sam što sam ovde, rekao je Gudurić na početku razgovora za HotSport.

 Mnogi apostrofiraju sjajnu atmosferu u ekipi…

– Stvarno je sjajno. Radujem se, jer koliko god da je teška sezona, i umorni su svi, verujem da su ovi stariji igrači još umorniji od mene jer su neki i po pet, šest, sedam godina tu, u reprezentaciji, ali kad dođu ovde svi su raspoloženi, neka nova energija je tu, poseban osećaj. Nema puno zemalja koje imaju ovakve momke, ovakvu hemiju, atmosferu… Uživanje je raditi sa njima.

 Šta navijači mogu da očekuju, s obzirom na to da funckionišete sjajno?

– Pa kao što je selektor Đorđević rekao i na početku priprema u Kraun Plazi, i sad, ne bežimo od uloge favorita. Na meni kao najmlađem je da treniram što jače, da se dokazujem. Ne razmišljamo još uvek o utakmicama, ali znamo da se od Srbije uvek očekuju dobri rezultati, medalje, sigurno je tako i ovog puta… Očekujemo neku medalju.

 Iz Zvezde si otišao u Fenerbahče, a tvoj nekadašnji saigrač iz Zvezde, Kvinsi Miler, je rekao da ćeš biti bolji od Bogdana Bogdanovića?

– Družimo se nas dvojica. Mislim, družimo se… Čujemo se, dopisujemo se. On je neverovatno pozitivan dečko, mnogo dobar momak… Zezali smo se dok smo bili u Zvezdi, imali smo i neku opkladu, pa to i nije prošlo najbolje, ali eto… Kao što rekoh, moje je da treniram, i tamo ću biti jedan od najmlađih igrača, moram da zaslužim sve, da se dokažem. Videćemo šta će doneti nova sezona, ali hvala Kvinsiju, ja bih njemu poželeo da bude zdrav i da ima dobru sezonu.

 U Fener si došao kada je Bogdan Bogdanović iz njega otišao u Sakramento. Da li je to put kom se i ti nadaš, u kom klubu bi voleo da igraš?

– Sigurno da je želja svakog dečaka koji igra košarku da jednom zaigra u NBA. Meni je prva želja bila da igram Evroligu sa Zvezdom, pred svojim navijačima, potom da odem u neki veliki evropski klub, pa u NBA. To je put kojim bih voleo da idem, ali to je daleko. Mnogo rada mi predstoji, i videćemo šta nosi vreme. A što se tima tiče, voleo sam da gledam Denver sa Karmelom Entonijem, Čonsijem Bilapsom, Ajversonom… Posle, kad je Karmelo otišao u Njujork gledao sam Njujork, volim i Lebrona, pa pratim Klivlend, ali nemam sad neki specijalni tim, ili grad u koji bih voleo da odem.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter